Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Henk Jan Schmaal opent Golflaan Veendam

Door Eindredactie op woensdag, 14 maart, 2018 - 10:32

_MG_6604.jpg

Woensdagochtend om 9 uur opende wethouder Henk Jan Schmaal in Veendam. Hij plantte samen met leerlingen van de Margaretha Hardenbergschool berkenbomen in de berm van de Golflaan.

_MG_6601.jpg

De Golflaan
De afgelopen maanden heeft de Golflaan (tussen de Paletbrug en de golfbaan) haar definitieve vorm gekregen. In de eerste helft van 2006 is de Golflaan, het westelijk gedeelte tussen de Albert Cuyplaan en de golfbaan ‘De Compagnie’, aangelegd in verband met de uitbreiding van de golfbaan, de bouw van een nieuw clubgebouw en de start van de woningbouw in fase 2 van Buitenwoel.

_MG_6608.jpg

Woonrijp
Op dit moment is de bouw van woningen op het Golfeiland en het Bastioneiland zo ver gevorderd dat het wenselijk is dit gedeelte van de Golflaan woonrijp te maken. Dit betekent dat de bestaande asfaltverharding is voorzien van een toplaag, de weg visueel is versmald door het aanbrengen van trottoirbanden met goten en dat er attentievlakken bij de kruisingen zijn gemaakt. Verder is het ontbrekende gedeelte fietspad tot aan de golfbaan aangelegd en worden er bomen in de bermen geplant.