Nieuws, Video

Videoreportage ParkstadVeendam tijdens NLdoet_MG_6528.jpg
Speeltuin Woellust

In heel Nederland deden tienduizenden vrijwilligers op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart klusjes tijdens NLdoet, zoals het opknappen van clubhuizen, tuinieren en het begeleiden van hulpbehoevenden tijdens een uitje.

Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

_MG_6502.jpg
Buurthuis Het Scheepskwatier

De klusjes konden worden aangemeld op de site van NLdoet, mocht een klus aan alle voorwaarden voldoen, dan kan de organiserende een maximale bedraag van 400 euro verwachten, die gebruikt moet worden voor de ingeschreven klus.

_MG_6482.jpg
Onderhoud wielerbaan Stromvogels

Op de site van NLdoet stonden voor de zaterdag 12 vrijwilligersklussen aangemeld in de gemeente Veendam. Gerard Martens en Willem van de Werf gingen langs de verschillende locaties en maakten de volgende videoreportage.


Fotoalbum: