Overslaan en naar de inhoud gaan

Huize Sint Franciscus
zet bloemetjes buiten tijdens NL-doet!

Door Akram Darwish op vrijdag, 9 maart, 2018 - 18:28

DSC_7497.JPG

Huize Sint Franciscus heeft vrijdag ook weer meegedaan mee aan de landelijke vrijwilligersactie NL-doet! Samen met vrijwilligers, mantelzorgers, bewoners en een aantal personeelsleden hebben ze in de buitentuin van Huize Sint Franciscus gewerkt. Het thema ‘We zetten de bloemetjes buiten!’ kreeg een kleurrijke invulling.

DSC_7533.JPG

Hilbrand Veendorp is al 28 jaar als vrijwilliger bij Huize Sint Franciscus betrokken. “Ik vindt het hartstikke leuk werk. En heb ook ieder jaar met NL-doet meegedaan. We doen het allemaal voor de oudjes”. De buitentuin is met de bloemetjes weer fleurig en gezellig gemaakt. Ook kreeg het buitenmeubilair een grote schoonmaakbeurt. Het weer was er perfect voor, een heel stuk aangenamer dan de voorgaande week. Bewoner Eppo Veltens had zich niet opgegeven als vrijwilliger. “Ik ben hier gewoon heengegaan”. Hij woont sinds een half jaar in het tehuis.

DSC_7549.JPG

Rianne Schutrups hielp samen met haar schoonmoeder Detta Brons mee. Detta werkt bij Sint Franciscus in de zorg. “Zij is een betaalde kracht”, aldus Hilbrand. Iedereen schoot in de lach. Het tekent de gezelligheid onder elkaar. De dames Gretha Kappen en Marriët Prins zijn al 12 jaar als vrijwilligsters bij Huize Sint Franciscus betrokken en Ans Weisbeek 14 jaar. Ze doen het met liefde voor de bewoners en het is ook heel gezellig onder elkaar. De dames wilden voor het meubilair schoonmaken er wel een hogedrukspuit bij. Marriët: “Ik bel m’n man even of hij ‘m wil brengen”.