Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam doet mee aan NLdoet!

Door op donderdag, 8 maart, 2018 - 10:42

Gemeentehuis_20160805_213555_001.jpg

Op vrijdag 9 maart 2018 steken burgemeester Sipke Swierstra en wethouders Henk Jan Schmaal en André Hammenga van de gemeente Veendam de handen uit de mouwen tijdens NLdoet! De burgemeester en wethouders gaan bij het A.G. Wildervanck van Zorggroep Groningen samen met vrijwilligers “de bloemetjes buiten zetten”! NLdoet is één van de grootste vrijwilligersacties van Nederland.

De klus
Er worden bloembakken gemaakt, geverfd en gevuld met grond en planten. Ook worden er bloembollen gepoot samen met cliënten en worden de terrasmeubelen schoongemaakt. Zo zorgen ze er samen voor dat alles weer netjes is voor de zomermaanden. De activiteit vindt plaats in de recreatiezaal waar er wordt gezorgd voor koffie, thee en iets lekkers.

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.