Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel ijspret tijdens Veendammer winterspelen

Door Henk Drenth op zaterdag, 3 maart, 2018 - 13:29

IMG_0275.JPG

Op woensdag was bij het Koetshuis door de gezamenlijk ondernemers van Borgerswold de Eerste Veendammer winterspelen gepland. Omdat het ijs niet de vereiste dikte had wilde men het winterevenement naar het kanaal naast het Steakhouse Amigo Ranch verplaatsen. Het was allemaal al geregeld, maar  door een “miscommunicatie” kon het helaas geen doorgang vinden. Om en nabij 200 mensen werden teleurgesteld. Men vond toch een mooi alternatief en kon het ijsplezier op het kanaal voor de kapiteinshuizen donderdag alsnog doorgang vinden.

IMG_0213.JPG

Moeder en dochter Tanja en Chayenne waren beiden daar dinsdag al op het ijs geweest. Er werd naar hartenlust meegedaan aan de spelen, zoals het ijs sjoelen, priksleeën en fluitketel werpen. De vierjarige Djayden Roossien uit Wildervank ging als een speer met de prikslee. Maar hij had wel wat hulp. Ook Helena vermaakte zich opperbest op de prikslee (zie fotoalbum). Natuurlijk kon er ook ‘gewoon’ worden geschaatst. Ook zaterdag is dit nog mogelijk.

IMG_8440.JPG

“De plek was eigenlijk nog beter, het was uit de wind en er was meer ruimte om ook gewoon te kunnen schaatsen”, aldus Erik Nijkamp. De Stichting Participatie Borgerswold bestaat inmiddels een jaar. Er is ook een goeie samenwerking tussen de ondernemers hè? Nijkamp: “Dat vinden we zelf ook heel leuk. Het zijn allemaal gedreven ondernemers en ze zien het belang van het samenwerken. En iedereen heeft wat, de een BBQ en de ander iets anders”. Jullie vullen elkaar zodoende aan. “Jajaja, helemaal top! Ik ben ook heel tevreden over het aantal bezoekers. En zaterdag ook weer”.

IMG_0168.jpg

“We gaan samen weer leuke evenementen organiseren. Zoals ‘Fiets ‘m erin’ en ‘Vol gas over de plas’.  En niet te vergeten de Halloween Spooktocht natuurlijk, waar 300 deelnemers aan mee hebben gedaan”. Ook in de ‘koek en zopie kraam’ was er van alle ondernemers samenwerking.

IMG_0414.jpg

De vijfarige Louis Diallo uit Den Haag was met zijn moeder bij opa en oma in Veendam op bezoek. Hij heeft een vader uit Senegal en een Nederlandse moeder. De Nederlandse schaatssuccessen op de Olympische Spelen hadden hem geïnspireerd. Als er ijs zou komen wilde hij gaan schaatsen en kon hij over vier jaar misschien al naar de Olympische spelen. Er werden schaatsen gekocht om flink te kunnen oefenen. Woensdag heeft hij voor het eerst de schaatsen uitgeprobeerd. Een stoel hielp hem mee om als een speer vooruit te komen. Er moet nog wel wat aan de techniek worden gedaan, het was nog wat meer rennend.

IMG_2313.JPG

Hij had er zelf heel veel schik in, en zijn moeder en grootouders kwamen niet meer bij van het lachen. Louis vond het zelf heel goed gaan. Hij had ook al gedacht om woensdag met de wedstrijden mee te kunnen doen.