Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotoexpositie in vanBeresteyn Veendam
Drie fotografen: drie stylen

Door op vrijdag, 2 maart, 2018 - 06:00

_DSC7733.jpg

Drie fotografen: drie stylen

In de expositieruimte van vanBeresteyn is nu werk te zien van drie verschillende fotografen, elk met hun eigen stijl en visie op de fotografie.

Gerlof Homan is de portretfotograaf van de drie. Zijn stijl is het fotograferen "van streekgenoten" in zwart/wit en in kleur. Met een geheel eigen visie op de portretfotografie geeft Gerlof duidelijk zijn visitekaartje af. Hij laat duidelijke eigentijdse karaktervolle foto's zien die allemaal de toeschouwer met een erg sterke blik aankijken.

_DSC7727.jpg

Henk Gibcus is de stadsgenoot van de drie. Hij legt in zijn fotografie graag vast de stille en verlaten sfeer die hij aantreft. Prachtige foto's ook vanuit onze omgeving stralen een grote rust uit en zijn een plezier om naar te kijken. Ook de fantasiecomposities van Henk zetten de kijker aan het denken over de inhoud van de foto door het gebruik van meerdere lagen in de foto.

Ab Postma maakt naast architectuurfoto's ook veel experimenteel werk. Hij geeft zelf aan dat het vastleggen van beweging en emotie een grote aantrekkingskracht op hem hebben. Door soms gebruik te maken van lange belichtingstijden kunnen foto's ontstaan die eruit zien of ze geschilderd zijn. Deze vorm van fotografie komt het dichtst in de buurt van het oorspronkelijk Griekse woord voor fotografie en betekent letterlijk schrijven met licht.

_DSC7730.jpg