Judoka's winnen districtskampioenschap

Door Eindredactie op maandag, 26 februari, 2018 - 11:00

IMG_0064.JPG

Het was afgelopen week een zeer succesvolle week voor de judoka's van Judoschool Veendam.

In het Spaanse Fuengirola wist Marit Kamps een gouden medaille te veroveren op de European Cup. In de finale won zij van haar Russische tegenstandster met ippon.

Haar clubgenoten kwamen in actie op het districtskampioenschap voor de leeftijdscategorie -12 jaar en de categorie -18 jaar. De judoka's waren in topvorm en lieten zien dat het vele trainen zijn vruchten echt aan het afwerpen is. Er werden maar liefst 23 prijzen behaald.

Bij de jeugd -12 jaar wisten Mathijs Vos en Eise Rustige kampioen te worden. Zilver was er voor Chloe Snip, Leon Bax en Tristan Oyenhausen. Brons was er voor Abigail Stal.

Bij de cadetten -18 jaar plaatsten alle medaillewinnaars zich ook voor het NK in Tilburg.

Goud was er voor Thom Hensens, Kamille Nalbat, Vera Raspe, Thijs Hensens, Paulien Snijder en Melany Rossen. De judoka's Amber Musters, Emma Nalbat, Tsjuck Kingma en Thom Rozier werden tweede. Brons was er voor Silvan Bulthuis, Hidde Kuin, Lars van Oostrum, Sarah Hector, Lisa Zang, Anas Schreuder en Jens Kuin. Marit Kamps is als Nederlands kampioen van vorig jaar automatisch geplaatst.

Een aantal seniorenjudoka's kwamen in actie op de Antwerp Open. Fleur Douwes werd hier erg knap kampioen, brons was er voor Ingrid Engwerda.