Overslaan en naar de inhoud gaan

IJsbaan plezier verwacht tijdens koopavond in Veendam

Door op dinsdag, 6 februari, 2018 - 17:00

_MG_6032.jpg

In Noordlaren is maandagnacht IJsvereniging De Hondsrug begonnen met de aanleg van een ijsvloer. 'Het wordt nog even spannend of de kinderen uit het dorp woensdag op de baan kunnen', zegt voorzitter Jan Geert Veldman.

Gerry Faber, eigenaresse van o.a. Mijnnnn Kamer in de Winkler Prins passage wil al een aantal jaren de ijsbaan terug in het centrum van Veendam. Maar dat niet een ijsbaan met kunststofplaten maar één met echt ijs.

_MG_6044.jpg

Afgelopen zaterdagochtend kreeg Gerry bezoek van een klant waar Gerry al een tijdje mee bezig is om dit te realiseren. Gerry: “De komende dagen gaat het 4 tot 10 graden vriezen, hoe leuk zou het zijn om nu een schaatsbaan te creëren? Er is immers niet zoveel voor nodig, zakken zand, grondzeil en water. Binnen twee uur was er zand en zakken geregeld bij Waterschap Hunze en Aa’s, de overige zaken waren ook snel geregeld.

Op de gemeentehuis waren ze allemaal in rep en roer maar erg positief over Gerry haar plannen. Met als resultaat dat de gemeente zorgde dat er maandag water op de ijsbaan kwam en gaat de nodige taken op zich nemen de komende dagen.

_MG_6034.jpg

De ijsbaan van 10 x 20 meter wordt voorzien van verlichting door het Onderdelenhuis Veendam en er zal nog een tent worden geplaatst door Lamain Verhuur.

De ijsbaan zal tijdens de winkeltijden gratis toegankelijk zijn, gebruik er van is op eigen risico.

De verwachting is, als de vadertje Vorst blijft meewerken, er donderdagavond tijdens de koopavond sfeervol geschaatst kan worden op het Museumplein.