Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke Groninger artiest wint de Bosklopper Bokaal
voor beste single van 2017?

Door op zondag, 4 februari, 2018 - 13:05

IMG_4952.jpg

Het initiatief voor deze verkiezing is afkomstig van Bert Hadders en theater vanBeresteyn in samenwerking met RTV Noord. De bokaal én een bijbehorende geldprijs van €1000,00 wordt toegekend aan het beste Groningstalige nummer van het afgelopen jaar. Voorwaarde is dat het nummer is uitgebracht op CD, Spotify, vinyl etc., en in elk geval voor het publiek is geopenbaard.

De jury bestaat uit Rolf Schreuder (Twij Deuntjes), Louis van Kelckhoven (DvhN), Ingeborg Nienhuis (voormalig streektaalfunctionaris van de RUG), Carmen Schilstra (Iemandsland), Jan Glas (dichter en medewerker Huus van de Grunneger Toal  en René Walhout (presentator RTV Noord). Zij hebben uit de uitgebrachte singles van 2017 tien kandidaten genomineerd.

Daarnaast kan via de website van RTV Noord ook het publiek een stem uitbrengen. De winnaar van deze publieksprijs (vernoemd naar de vorig jaar overleden Veendammer organisator Bé Wever) wint € 250.

IMG_4949.jpg

De winnaar van de juryprijs (de Bosklopper Bokaal) wordt op zaterdag 17 februari tijdens een groots opgezette gala-avond in theater vanBeresteyn bekend gemaakt en gaat naar huis met de bijbehorende geldprijs.

Tijdens het gala wordt er opgetreden door Bert Hadders, Harry Niehof, Marlene Bakker, Harbert Grezel, Gerry Wolthof, VanDeStraat en de winnaar van vorig jaar Wat Aans. De artiesten worden begeleid door het Groot vanBeresteyn Orkest o.l.v. Marcel Wolthof.

De presentatie is in handen van Jan van de Meide. Het wordt een avond in stijl, met rode loper, bubbels én zundoagse klaaier.. De avond is mede mogelijk dankzij Stichting Wildervank fonds, RTV Noord, RABO en  Het Productiefonds.

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl