Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsvereniging Elk en Ain uut Gasgat
werkt aan de laatste voorbereidingen

Door op maandag, 29 januari, 2018 - 20:22

Logo Elk en Ain.jpg

Door Prins Hindrik Otto de Eerste   

De oudejaarsstunt van Elk en Ain ligt iedereen vast nog vers in het geheugen. De vijver rondom het monument aan de Loydsweg is op oudejaarsavond door de raad van 11 van Elk en Ain mooi opgeleukt door 15 schaarsgeklede poppen. Dit heeft zelfs het regionaal en landelijk nieuws gehaald (RTV Noord, Telegraaf, nu.nl, Radio 2, etc.) Peter Panneman heeft op zijn facebook pagina een prijsvraag uitgeschreven om te raden wie achter deze stunt zat. Aaltje Betram heeft de prijsvraag gewonnen en heeft 2 vrijkaartjes voor het carnavals feest gekregen uit handen van Prins Hindrik Otto de Eerste.
Iedereen zal nu alweer kunnen zien dat bij de Stainkroeg het carnavals feest wordt aangekondigd.

De laatste voorbereidingen zijn dan ook alweer in volle gang.  In de eerste week van februari zullen de dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk weer omgedoopt worden tot Gasgat. Wethouder Wierenga van Veendam zal de sleutel van de beide dorpen overdragen aan Prins Hindrik Otto de Eerste op dinsdag 6 februari rond 19.00 uur.

Zoals eerder aangekondigd is de feestavond is gepland op zaterdag 10 februari 2018 in de Stainkroeg in Ommelanderwijk. De aanvang is om 20.00 uur. De kaarten kosten tien euro per stuk en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Dus als je nog geen kaarten hebt en je wilt deze geweldige avond niet missen; koop dan snel je entree bewijzen bij één van onze verkooppunten.

De kaarten kunnen na 18.00 uur worden gekocht bij de volgende verkooppunten:

  • Zuidwending 127 - Peter Borchers
  • Ommelanderijk 2 - Stefan Kral
  • Ommelanderwijk 150 - Reint-Jan Vegter
  • Ommelanderwijk 53 – Stainkroeg.

Er dient direct afgerekend te worden en op is op!!!

Tijdens het feest zullen de Moeflons optreden en er zal een DJ in de achterzaal spelen.  De Dwaarsliggers uut Grunn zullen natuurlijk ook weer van de partij zijn.

Dit jaar is er geen thema gekozen. We hopen natuurlijk wel dat iedereen weer mooi verkleed gaat komen, zodat Prins Hindrik Otto de Eerste een prijs voor de best verklede heer, dame en duo kan uitreiken. Jullie kunnen dit allemaal mee maken als jullie op het feest aanwezig zijn. Er zullen buiten weer hamburgers gebakken worden tijdens het feest, zodat de inwendige mens tijdens het feest ook aan zijn trekken zal komen.

Komende week zullen de prinsen van de raad van elf ook weer alle aandacht trekken, door in een carnavalswagen door Gasgat te trekken. Hopelijk komen de inwoners van Gasgat weer spontaan naar buiten om op de carnavalsmuziek mee te dansen, net als de vorige jaren het geval was. Wanneer dat precies plaats gaat vinden houdt de raad van elf nog even geheim.

De jeugdcommissie organiseert samen met Elk en Ain een fiets-versier evenement in 13.00 uur in de middag van 10 februari. Er zal daarna een fietstocht plaatsvinden van de Wending naar de Stainkroeg. Van 15.00 tot 16.30 uur zal er een kindercarnaval worden gehouden. De leden van de raad van Elf, onder leiding van Prins Hindrik Otto de Eerste, zullen ook op dit feest aanwezig zijn. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door Meertens Meubelen en Elk & Ain.

Op vrijdag 9 februari zijn de bejaarden en vutters vanaf 17.00 uur uitgenodigd in de Stainkroeg om een snertmaaltijd te nuttigen. Opgave voor deze Snertavond kan plaatsvinden bij:

  • Alie en Fokje Ketler - Ommelanderwijk 88 - tel 0598-623244
  • Lies Hofman - Zuidwending 44A  - tel 0598-614303

Er kan kosteloos van een heerlijke snertmaaltijd gebruik gemaakt worden. Laat u een avondje verwennen door de raad van elf van Elk en Ain onder de bezielende leiding van Prins Hindrik Otto de Eerste!!