Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurige zeemeerminnen in Tropiqua Veendam

Door op maandag, 29 januari, 2018 - 18:16

Lyanna 1.jpg

Afgelopen zaterdag was er weer een workshop zeemeerminzwemmen in subtropisch zwemparadijs Tropiqua. Sommige van de jongedames waren al meer dan een half uur van te voren aanwezig. Dit laat wel zien dat het zwemmen met een zeemeerminstaart erg gewild is.

Tijdens de intake worden er topjes uitgedeeld die bij de staarten passen, het moet natuurlijk wel bij elkaar passen. Sommige van de meiden waren nerveus en waren bang dat ze het niet konden. Na het geruststellen dat iedereen het uiteindelijk leert, de een wat sneller dan de ander, gingen ze zich omkleden.

Aan het rand van het zwembad wordt er eerst uitleg gegeven over het zwemmen met de staart. Wat basis over ademhalingstechnieken. Voor het onderwaterzwemmen wel belangrijk. Daarna de staarten aan en wat een feest is dat toch elke keer. De glunderende gezichtjes en de uitroepen “ik ben zeemeermin” en “wat voelt dat vreemd”. Uiteraard alles gevolgd door de trotse ouders die zich niet onbetuigd lieten om de nodige foto’s en filmpjes te maken.

Daarna gaan “onze” zeemeerminnetjes en meerminnen, ja deze keer waren er ook wat grotere meerminnen bij, het water in waar ze d.m.v. oefeningen leren met de staart te zwemmen. Ook leren de zeemeerminnen zich uit moeilijk situaties te redden. Daarna is aan het eind van het eerste uur nog even tijd om een waterspelletje te spelen wat de zeemeerminnen leuk vinden en het heeft ook een functie. Ze moeten op elkaar letten, anders slaan ze elkaar met de staart om de oren, ze leren mooi diep onderwater te zwemmen etc.

In het tweede uur gaan de meerminnen door een hoepel heen waarbij zij het geleerde van het eerste uur in praktijk kunnen brengen. Na deze ronde is het foto tijd ook een gewild onderdeel van de workshop. Alle meerminnen zwommen met bravoure en een stralende lach door de hoepel. Na het nemen van de foto’s was er nog gelegenheid, onder begeleiding, vrij te zwemmen met de staart.

B&W Fotografie probeert de dromen van meisjes, en soms ook jongens, groot en klein om zeemeermin te zijn waar te maken. Dit was de eerste van een reeks workshops in Veendam en afhankelijk van aanmelden zullen er meer volgen. Na afloop ontvingen alle zeemeerminnen en heus zeemeerminnen diploma en de foto’s volgen wat later.

Dit jaar is het ook mogelijk om met een staart je kinderfeestje te vieren op woensdag- en vrijdagmiddagen. In een afgesloten deel van het tropische bad mag je dan met je vriendinnen/vriendjes zwemmen en je zeemeermin/man voelen.

Meer informatie over de workshops of zeemeerminfeestjes is te vinden op www.bnwphotography.nl