SC Erica maatje te groot voor Wildervank (zat)

Door op maandag, 29 januari, 2018 - 00:16

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zat) kon in de thuiswedstrijd tegen SC Erica geen 'potten' breken en verloor met 7-0. De eerste helft kwam de ploeg van oefenmeester Jos Kuiper er nauwelijks aan te pas en de ruststand ging in met een 4-0 voorsprong voor SC Erica. Dan wordt het na rust een hele klus om zich te herstellen. Dat laatste gedeelte zat er dus niet in qua scorend vermogen. Maar Wildervank liet zich wel van z'n goede kant zien. Niet zo zeer het voetballend gedeelte maar mentaal gezien 'tapten' de Wildervanksters uit een heel ander 'vaatje'. Dat kwam vooral door het onzekere optreden van doelman Jesse Bleeker, die doelman Kostwinder verving. Kostwinder werd buiten de ploeg gezet door oefenmeester Kuiper omdat hij niet op de trainingen verscheen.

Vooral in de eerste helft maakte doelman Bleeker een onzekere indruk. Maar in de tweede part liet hij zich in positieve zin meer zien. Wat mij verder opviel was dat Wildervank mentaal gezien een goede indruk maakte. De roodhemden probeerden in de tweede helft verder vanaf het eigen doel te spelen en kwamen diverse keren in het strafschop gebied van SC Erica. En dat 'tekent' de jongens van Kuiper dat ze er nog wat van wilden maken. Wildervank heeft alle spelers nodig en het moet niet zo zijn dat spelers de ploeg in de steek laten. En Kuiper handelde daar ook naar.

Wildervank begon voor eigen publiek goed en kreeg enige mogelijkheden op een goal. Maar helaas, schijn bedriegt. Met andere woorden, dingen zijn niet altijd zoals ze zich voordoen.
Erica-speler Wesley Wessels kon zijn zenuwen niet goed in bedwang houden en schoot net naast 'de kooi' van Wildervank-doelman Bleeker. Maar dat bleek uitstel van executie. Twee minuten later was het wel raak voor Erica. Het was Ruben Weinans van Wildervank die ongelukkig terug speelde op zijn doelman, die het leer vervolgens verkeerd behandelde en de 'knikker' rolde in het doel: 0-1. Op dat moment had Erica het betere van het spel en was ook gevaarlijker.

Na 28 minuten voetballen was het Wildervank-speler Mike Momsma die een strafschop veroorzaakte. En Erica-speler Kenny Boer, greep de strafschop met beide handen aan om de 0-2 op het scorebord te zetten. Overigens een terechte voorsprong voor de bezoekers. Wildervank trainer Kuiper zag dat het niet goed ging met zijn jongens. En stond druk gebarend langs de lijn om zijn boys aan te moedigen. Maar het was 'water naar de zee dragen'. Want Wildervanker Ruben Weinands blunderde in het achterland. En in de rebound werd het 0-3 door Erica-speler Patrick Bruins. En twee minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter de Wal was het Rudger Hoge die uit een voorzet 0-4 scoorde, maar doelman Bleeker van Wildervank ging niet vrijuit bij deze goal. Vervolgens gingen beide teams naar de kleedkamer voor een kopje thee.

Terwijl de spelers van Wildervank en Erica '86 weer fris en vrolijk de kleedkamers uitkwamen liet Erica er geen 'gras over groeien' wie in deze confrontatie de sterkste was. En ze hielden 'de daad bij het woord'. In de 51ste minuut was het Patrick Bruins die voor Erica, de 'laatste gordel' van de thuisclub simpel uitspeelde: 0-5. Drie minuten later was er weer eens hoop in de Wildervank gelederen. Martijn Beekman legde al zijn 'ziel en zaligheid' in zijn schot, maar het 'lederen monster' kwam in botsing met de paal. Pech dus voor Kuiper en de zijnen. Weer drie minuten later was het weer hommeles voor beide doelen. Wildervanker Aielko Folkers en Erica-speler Patrick Bruins konden hun doelpogingen niet afstraffen.

Maar in de 69ste minuut was het weer feest. Maar dan weer voor Erica '86. Patrick Bruins scoorde de 0-6. Wildervank had veelvuldig het heft in handen maar kon geen 'vuist' maken. En uit een gevaarlijke uitval was het Bruins die voor de Drenten scoorde. De bewoners van de Woortmanslaan gingen niet bij 'de pakken' neer zitten en met de moed der wanhoop vocht men voor een goed resultaat. En dat prijst de ploeg. De ploeg van Kuiper speelde voornamelijk op de vijandelijke helft. In de 82ste minuut kreeg de thuisclub het nog even benauwd. Invaller Wilco Koopman van Erica kwam oog en oog met doelman Bleeker van Wildervank, maar zijn schot ging hoog over. Dat was in een fase dat Wildervank er van alles aandeed om de stand een ander aanzien te geven. Maar in de 85ste minuut had doelman Bleeker nog een fantastische redding in huis. Erica-speler Rutger Hoger zorgde in de laatste minuten voor de 7-0 overwinning.