Overslaan en naar de inhoud gaan

60 jarig bestaan Fotoclub Veendam
Jeugd gezocht voor fotowedstrijd

Door op donderdag, 25 januari, 2018 - 15:20

cs180125 tekst cs180111 en poster aangepast 25 jan.-2.png

Omstreeks maart 1958 waren het 2 journalisten, dhr. Hiskes en dhr. Prijt van het regionale dagblad De Noord Ooster, die bedachten dat het misschien een leuk idee, met toekomstwaarde, zou kunnen zijn: het initiëren van een fotoclub in onze gemeente. Ze deden daartoe een oproep in hun krant. Zelf wilden ze er geen deel van uitmaken maar het lukte hen een aantal enthousiaste lieden te vinden die dat streven van harte onderschreven en tevens bereid waren daar energie in te steken. Ziedaar de geboorte van de “Amateur Fotografen Vereniging Veendam”. Nu 60 jaar geleden.

We hebben wat te vieren; het 60 jarig bestaan van de Fotoclub Veendam mag niet ongemerkt voorbij gaan !!

De festiviteiten: 

  • De fotowedstrijd voor de jeugd De inzendtermijn is verlengd tot 1 maart 2018. Foto’s kunnen digitaal worden opgestuurd naar: veendamfoto2018@gmail.com
     
  • De jubileumlezing die wordt gehouden door de fotografe Maartje Roos op donderdag 1 maart 2018. Zij vertelt over haar werk als fotografe, laat ons haar foto’s zien en vertelt hoe de foto’s tot stand zijn gekomen. De lezing is in het Veenkoloniaal Museum, Museumplein 5 te Veendam. De avond begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. Belangstellenden zijn welkom maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan per mail: veendamfoto2018@gmail.com
     
  • De expositie in vanBeresteyn met het werk van de leden van de fotoclub wordt gehouden van 21 mei tot en met 30 juni 2018. Motto is: “60 x Veendam”. Ook het werk van de winnaars van de jeugdfotowedstrijd zal worden getoond.

Kennesmaken met de fotoclub?
Iedereen is welkom op één van onze clubavonden op de eerste en derde donderdag van de maand in Dukdalf 2.0 in Veendam. De ruimte is beperkt. De avonden beginnen om 19.30 uur.