Nieuws

WP Praktijkschool Veendam benoemd tot Excellente School



_MG_4913.jpg

De Winkler Prins Praktijkschool mag zichzelf sinds 22 januari een 'Excellente School' noemen. Het Ministerie van Onderwijs kende de school vandaag dit predicaat toe vanwege haar onderscheidende aanpak voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. "Een fantastisch blijk van erkenning en waardering," vindt directeur Alie Stuut. "Onze docenten en ondersteunende medewerkers zetten zich elke dag met hart en ziel in voor onze leerlingen. Dit predicaat is de kroon op ons werk."

_MG_4909.jpg

Predicaat voor uitblinkers
Het predicaat 'Excellente School' wordt door het Ministerie van Onderwijs toegekend aan scholen met bijzondere kwaliteiten en die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. "Het excellentieprofiel van de Winkler Prins Praktijkschool is onderwijsaanpak, zorgbeleid en zorgsystemen," aldus Stuut. "Dit succes gaan we zeker vieren. We hebben een zwaar traject kunnen afronden met een prachtige waardering. Ik ben erg trots op de medewerkers en de leerlingen die dit mogelijk hebben gemaakt. De inspecteurs en juryleden van het Ministerie van Onderwijs waren zeer positief over ons ondersteuningsprofiel. Men vond dat de stagebegeleiders, de leerbedrijven en de gemeenten goed samenwerken om voor onze leerlingen een fijne, bestendige werkplek te vinden. Het mooiste vond ik dat de jury aangaf dat zowel onze leerlingen, medewerkers als de directie precies hetzelfde vertelden over de dagelijkse gang van zaken binnen onze school. Dat geeft wel aan dat we niet speciaal voor het Excellente School predicaat iets hebben opgetuigd, maar dat we altijd volgens deze hoge standaard werken."

_MG_4919.jpg

Zware selectieprocedure
De procedure om een Excellente School te worden, is pittig. Allereerst komt de Inspectie voor het Onderwijs kijken of de school het predicaat 'goed' verdient. Is de Inspectie tevreden, dan wordt de school toegelaten tot het Excellente School-traject. Er wordt een zelfevaluatie door de school aangeleverd en daarop volgt een intensief gesprek met juryleden over het gekozen excellentieprofiel. Twee juryleden bezoeken vervolgens één dag de school om te beoordelen hoe het er in de praktijk aan toegaat. Pas als alle onderdelen goed scoren, kent de jury het predicaat Excellente School toe.