Nieuws, Bogdike

Bogdike's Night of the Guitars
knalt het nieuwe jaar in



_DSC5801.jpg

Zaterdag vond in Hotel Parkzicht in Veendam de 13de editie plaats van Night of the Guitars. En het was ook dit keer weer stijf uitverkocht.

De door Be Wever bedachte formule om muzikanten uit Veendam en directe omgeving gezamenlijk muziek te laten maken staat dan ook als een huis. De eerste edities van dit muzikale spektakel vonden plaatst in Grand Café Janssen en Janssen. Daarna verhuisde het gezelschap naar Hotel Boelens in Wildervank en sinds een aantal jaren staan ze op het podium van Hotel Parkzicht.

_DSC5797.jpg

Naast de jaarlijkse wintereditie op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar is er in juli altijd een zomereditie op het Museumplein. De organisatie van Night of the Guitars is in handen van Stichting Bogdike.

Aan deze editie werkten mee Marcel Wolthof, Djai-Mac Wolthof, Gerry Wolthof, Ad Antonisse, Hans Steneker, André van der Werf, Peter Bloem, Koos Cramer, Everhard Sprik, Irene Wilkens, Marianne van der Velde, Bé Brakke, Evert Erents, Coos Grevelink, Christof Bauwens, Lex Koopman, Marcel van Mook, Chris Kleine en Ilona van Veen. Aan het einde van de eerste set een indrukwekkend optreden van de jonge gitaartalenten Luuk Doddema (winnaar NightHunt 2017) en Bram van Mook (zoon van Marcel).

_DSC5451.jpg

En de setlijst loog er ook niet om! Muzikale juweeltjes van o.a. U2, Rolling Stones. Arcade Fire, Toto, Led Zeppelin, Joe Bonamassa. The Cure, Within Temtation en Fleetwood Mac zorgden voor een dampende avond en een goed begin van een muzikaal en cultureel Bogdike-jaar.

De avond werd afgesloten met een emotioneel eerbetoon aan Be Wever die op 9 januari 2017 overleed. Gekleed in een t-shirt met daarop het markante hoofd van Be ging het dak er af tijdens Keep on rockin in a free world.


Fotoalbum: