Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrag van 27.000 euro voor goede doelenactie
Sterren Stralen

Door Henk Drenth op woensdag, 20 december, 2017 - 15:22

IMG_0703.JPG

Het Rotary project Sterren Stralen heeft 27.000 euro opgebracht, hiermee de vorige editie met 5000 euro overtreffend. Dinsdagavond vond in Hotel Parkzicht de afsluiting plaats van dit goede doelen project. De Veendammer middenstand had 45 prijzen beschikbaar gesteld, en een aantal door particulieren.

De vier goede doelen zijn elk op hun eigen gebied voor kinderen werkzaam. Rotary Veendam voorzitter Jan Bender heeft de vier cheques van elk 6.500 euro uitgereikt.

IMG_0617.JPG

Eke Crum van Stichting Leergeld vertelde ontzettend trots te zijn voor het al 10 jaar met Sterren Stralen meedoen. Stichting Leergeld wil kinderen ondersteunen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. “We zijn partners geworden van elkaar. Tien jaar geleden zijn we begonnen met 10 aanmeldingen. In het jaar 2017 zitten we nu op 1700 aanmeldingen. En daar zijn we niet trots op. Maar we zijn er wel dankbaar voor dat we deze kinderen kunnen helpen om in hun toekomst te kunnen investeren”. Ze liet verontwaardiging blijken dat het ondanks de groei van de economie nog niet ten goede is gekeerd.

IMG_0622.JPG

Vervolgens werd aan Marten van der Molen van Make-A-Wish een cheque overhandigd. “We vervullen de allerliefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een ernstige ziekte. Bij het uitvoeren van hun wens betrekken wij het kind in het hele proces. We merken dat het proces een enorme kracht geeft op kinderen die ernstig ziek zijn. Ze kunnen even weer kind zijn. Wij van Make-A-Wish kunnen gelukkig voor deze kinderen iets betekenen. Het varieert van een dag prinses zijn of als piraat naar Bereneiland. De meest gekke wensen vervullen wij. Daar is uiteraard veel geld voor nodig en we zijn heel blij met deze actie”.

IMG_0626.JPG

Koninklijke Visio Haren werkt met kinderen met een beperking. Een daarvan is een visuele beperking.  “We proberen door onderzoeken, aandacht en behandeling hun mogelijkheden te verbreden. En daarover te adviseren”, verteld Masoud Salavati . “De kinderen in Haren zitten in de leeftijd van 1 tot 18 jaar. Met het geld willen we heel graag voor onze kinderen iets extra doen in de vorm van aanschaf van speelgoedmaterialen. Maar onze doelgroep kan niet zomaar in een gewoon speeltoestel. Het moet voldoen aan speciale vormen, contrasten en kleuren. We zijn heel blij met dit bedrag. Hartelijk dank hiervoor”.

IMG_0636.jpg

De Stichting jarige Job stelt zich ten doel dat alle kinderen in Nederland hun verjaardag kunnen vieren. Katrina Suls van Stichting Jarige Job nam de cheque in ontvangst. “Er zijn heel veel kinderen in Nederland die dat niet kunnen omdat hun ouders geen geld hebben voor een cadeautje of voor een traktatie op school. En al helemaal niet om een kinderfeestje te geven voor vriendjes en vriendinnetjes . We hebben een verjaardagsbox ontwikkeld waar alle benodigdheden in zit. Zoals cadeautjes en traktaties voor op school. Ook zitten er ingrediënten in om zelf een taart te maken. En versierselen zoals slingers en ballonnen. Het beschikbaar stellen van de verjaardagsbox gaat via de stichting en daarnaast ook via de Voedselbank”.

IMG_0601.JPG

Naast deze goede doelen werd door Rodney Kartoidjojo van de Rotary een Cheque van 1000 euro aan Summerfun Veendam uitgereikt. Het geld is gehaald uit de Sterren Stralen Kerstloop met 100 lopers in Kerstmannenpak. Summerfun geeft voor kinderen die anders helemaal geen vakantiebestemming zouden hebben zomeractiviteiten in de vakantieperiode.

Mart Drissen zijn vrouw Heidi heeft haar actie ‘Wat de pot schaft’ gehouden. Mensen werden thuis uitgenodigd om tegen een kleine vergoeding te eten. Het geld was voor de actie Sterren stralen. Het heeft een bedrag opgeleverd van 1600 euro.

IMG_0269_0.JPG

‘The Voice’ Michelle Veldhuis heeft de Rotary avond voor Sterren Stralen met haar mooie stem opgeluisterd. Daarnaast werd ze uitgenodigd om de loten te trekken voor de diverse prijzen. Waaronder ook een linoleumsnede van kunstenaar Frits Casparie uit Groningen.