Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstkoopavondconcert ook te zien in Huize Sint Franciscus

Door op woensdag, 20 december, 2017 - 17:00

_MG_0087.jpg

De koopavondconcerten in vanBeresteyn op de donderdagavond zijn een begrip in Veendam. Elke maand weet Bert Kraan weer een sfeervolle muzikale avond te organiseren voor een grote schare liefhebbers.

Ook de bewoners van Huize Sint Franciscus zouden graag naar de koopavondconcerten gaan. Zij zijn echter niet meer zo mobiel dat dat zonder hulp lukt. En Sint Franciscus heeft niet voldoende vrijwilligers om de senioren te begeleiden. Willem van de Werf van ParkstadVeendam.nl vond dat dit geen belemmering mocht zijn om te genieten van mooie muziek.

Daarom neemt hij op donderdag 21 december het kerstkoopavondconcert op en streamt hij het live via Facebook. Daardoor kunnen de bewoners van Sint Franciscus op een groot scherm in de recreatiezaal live meekijken. Scholengemeenschap Winkler Prins zorgt die avond voor extra vrijwilligers.

IMG-20171116-WA0009.jpg

Naast de vaste vrijwilligers van Sint Franciscus zullen leerlingen van Winkler Prins ouderen van hun kamer naar de recreatiezaal begteleiden en helpen met het rondbrengen van koffie en thee. “Zo zie je maar dat je met beperkte middelen en veel goede wil samen heel wat kunt bereiken," aldus Van der Werf.

Wilt u ook vrijwilliger worden bij Sint Franciscus? Neem dan contact op met Karin Orsel via tel. 0598-366700.
Of vrijwilliger worden bij parkstadveendam.nl? Neem dan contact op met Willem van der Werf via tel. 06-42239988.

Ballade
Drie mensen hebben elkaar gevonden en vormen een muzikaal trio dat een genot is om naar te luisteren: Ballade. Agnes Woltjes, Tity Veen en Chris Kleine brengen driestemmig een programma met een diversiteit aan Engelse songs, Nederlandse liedjes, Portugese fado’s en natuurlijk ontbreekt een Gronings tintje niet. Speciaal voor deze avond staan natuurlijk ook mooie kerstmelodieën op het repertoire. In de gezellige foyer van vanBeresteyn, geheel in kerstsfeer, kunt u genieten van heerlijke muziek waarbij onze Winkler Prins-hostessen onderwijl rondgaan met een heerlijk hapje. Ook dit jaar heeft onze lokale bloemist weer kerststukjes beschikbaar gesteld die in de loop van de avond worden verloot, als extra prijs heeft de directie van vanBeresteyn twee entreekaarten voor een voorstelling naar keuze beschikbaar gesteld.