Regio

Gezocht: duurzaamste huis van Nederland



Verkiezing Duurzaamste huis.jpg

Nationale Duurzame Huizen Route komt met verkiezing duurzaamste huis

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat in 2018 op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Trotse huiseigenaren met een duurzame woning kunnen zich aanmelden voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’. Deelnemers maken kans op een juryprijs en een publieksprijs. Er wordt onder andere gestemd op het leukste, beste en meest innovatieve duurzame huis. De feestelijke uitreiking vindt plaats in december 2018.

De Nationale Duurzame Huizen Route is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevend ervaringsplatform als het gaat om duurzaam bouwen en wonen. Het biedt huiseigenaren de kans om met elkaar in contact te komen en tips en ideeën uit te wisselen over het verduurzamen van hun woning. Een belangrijk onderdeel van de Duurzame Huizen Route is het openstellen van de woningen op de eerste twee zaterdagen van november. Geïnteresseerden kunnen duurzaam wonen in de praktijk zien en ervaren.

Kroon op je werk
Het afgelopen jaar maakte de Nationale Duurzame Huizen Route een ongekende groei door. Zowel het aantal bezoekers als het aantal voorbeeldwoningen zijn bijna verdubbeld ten opzichte van 2016. Ook het enthousiasme bij gemeenten en provincies is groot. “Door de groeiende belangstelling voor duurzaam wonen en het enthousiasme van huiseigenaren, denken we dat de tijd rijp is om een nationale verkiezing van het duurzaamste huis te organiseren,” aldus Eva Petra Simon, medeoprichter van de Duurzame Huizen Route. “Dit sluit goed aan bij de ontwikkelingen richting fossielvrij wonen. Een huis verduurzamen is een heel proces en als het dan lukt zijn de bewoners terecht trots. Wanneer je kans maakt op de titel ‘duurzaamste huis van Nederland’ dan is dat natuurlijk wel de kroon op je werk.”

Blijf op de hoogte
Iedereen die kans wil maken op de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’, kan dat aangeven op de website. Actuele informatie over de verkiezing is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing.