Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - november 2017

Door op zaterdag, 30 december, 2017 - 06:00

_MG_3803.jpg

Door door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Het Nationaal Schoolontbijt in gemeentehuis
Begin november stond in het teken van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Burgemeester Sipke Swierstra ontbeet samen met wethouders Jaap Velema en André Hammenga en de volgende dag met leerlingen van basisschool de Ommewending.

Sint Maarten 2017
De wethouders Bert Wierenga en Jaap Velema stonden 2 uur lang aan de deur van het oude gemeentehuis voor de kinderen die Sint Maarten liepen. Het gemeentehuis was speciaal voor deze gelegenheid geopend.
De dag vóór Sint Maarten hadden de bewoners van de Parkflat een muzikaal koffie uurtje in de recreatiezaal. 15 Kinderen van de Wim Monnereau school trakteerden de aanwezige bewoners op bekende Sint Maarten liedjes.

Sportplein Indoorcentrum Veendam 'Leukste voetbalkroeg provincie Groningen 2017/'18
Sportplein Indoorcentrum Veendam werd in november uitgeroepen tot 'Leukste voetbalkroeg van de provincie Groningen 2017/2018'.

Sinterklaasintocht
Op een zaterdagmiddag, midden in november, meerde de Pakjesboot weer aan in de haven van de Molenstreek waar meer dan honderden kinderen met spanning stonden te wachten op Sinterklaas en zijn pietenschare.

DSC_5690.JPG

Uitreiking vrijwilligersprijzen
In november werden tijdens een feestelijke lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in Hotel Parkzicht de jaarlijkse Lokale Complimenten van de Rabobank uitgereikt. De eerste prijs ging naar Beste Buur, een organisatie uit Veendam Noord die met allerlei activiteiten in de wijk jong en oud met elkaar in contact brengt. De tweede prijs was voor Buurthuis Noord West, zij gaan het geldbedrag van 750 euro gebruiken om een invalidentoilet te realiseren. De derde prijs ging naar de EHBO afd Wildervank, het bedrag van 500 euro wordt besteed aan het verder ontwikkelen van de Jeugd EHBO. De aanmoedigingsprijs ging naar het G Team van SV Veendam Atletiek. De sporters bereiden zich voor op de Para Olympische Spelen die in 2018 in Nederland worden gehouden. 

Eerste periode voor Bareveld
Vijfdeklasser Bareveld heeft heeft op 12 november de eerste periodetitel behaald. Op eigen veld werd Meeden van het veld 'geveegd' met 6-1. Daniel Kroder, Grieto Korthuis en Jasper Kluin scoorden de goals.

Veendammer judoka's
De judoka's (18 en 21 jaar) waren op 11 en 12 november op twee fronten actief. In het Franse Harnes kwamen Fleur Douwes, Huub Raspe en Marit Kamps in actie. Marit Kamps behaalde een gouden medaille door in de finale te winnen van Garcia.
In Den Haag kwamen een groep judoka's in actie. Op het meetpunt van de JBN-18 jaar. Thom Hensens en Lars van Oostrum kwamen bij de beste 9 in hun poules. Medailles werden behaald door Vera Raspe en Sarah Hector. Beide judoka's wonnen hun wedstrijd om de derde plaats. Zaterdag 25 november deden 120 judoka's mee aan de judoexamens. De judoka's van de judoscholen uit Veendam, Hoogzand-Sappemeer en Annen lieten aan de examinatoren zien wat ze in een half jaar tijd geleerd hebben. Na afloop van het examen kregen de judoka's een diploma.

Ashido karate
Zondag 19 november hebben 8 vechters van Ashido Karate Veendam deelgenomen aan het open noord Nederlandse kampioenschap full-contact (Shin)Kyokushin in Drachten. Ineke Muurman, Tugce Kulac en Acelya Kulac zijn eerste geworden bij Noord-Nederlands kampioenschap.

IMG_0728.JPG

Bedrijvigheid op sportpark De Langeleegte
Er wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van deelprojecten binnen het Leer- en sportpark. De slopershamer deed zijn werk in stadion de Langeleegte in Veendam. Het spelershome en de staantribune aan de oostkant zijn weg. En de werkzaamheden van het kunstgrasveld zijn afgerond.

Schoolsportuitwisseling
De gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseerde van 15 tot en met 17 november voor de 17e keer de traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het Duitse Norden. 70 Veendammer leerlingen en begeleiders werden in de KGS Hage school ontvangen.

Jeugd Bowlingvereniging Veendam succesvol.
Tijdens de Nederlands Bowlingkampioenschap in Bowlingcentrum Claus te Hoofddorp waren 2 jeugdleden van Bowlingvereniging Veendam succesvol. 5 spelers plaatsten zich voor de finales en veroverden 9 podiumplaatsen, 4 x brons, 3 x zilver en 2 x goud.

Bianca Brommer werd Nederlands Kampioen bij de meisjes. Beejée Westerdijk behaalde 2x zilver bij de meisjes aspiranten. Calvin Panneman zilver en brons bij de jongens pupillen. 1x brons en zilver voor Rosan Hamminga bij de meisjes pupillen en brons voor Anouk Keizer bij de senioren.