Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaasintocht Wildervank met dansworkshop

Door Henk Drenth op zondag, 26 november, 2017 - 15:00

IMG_0585.JPG

Video maandagavond verwacht.

Geheel volgens de strakke planning van Sinterklaas zijn agenda heeft hij zaterdag ook de kinderen in Wildervank bezocht. Sinterklaas was reeds met 40 pieten gearriveerd in zijn hoofdkwartier in het Margaretha Cultuurcentrum aan de Torenstraat. Met diverse voertuigen begaf men zich naar de sluis aan de Bareveldstraat. De mooie open Lomax oldtimer van Renco Venema is duidelijk het favoriete voertuig van Sinterklaas, met uiteraard Renco zelf als zijn persoonlijke chauffeur.

IMG_7549.JPG

Soms gaat er iets mis tijdens een Sinterklaasintocht. Helaas ging ook deze niet geheel van een leien dakje. In Stadskanaal hadden boeven een brug geblokkeerd waardoor Pakjesboot 12 er niet door kon. Gelukkig had de heer Grieto Visser, voorzitter van Ondernemersvereniging Wildervank, een boot beschikbaar gesteld. Vanwege de als vanouds zeer goede contacten van Sinterklaas met de brandweer van Veendam  werd voor het vervoer van strooi- en snoepgoed de VW bus oldtimer ingezet.

IMG_0377.JPG

Tijdens de boottocht met Sinterklaas naar de Poststraat heeft de stoet op de weg ernaast de boot begeleid. De paardentram bood ook weer plaats aan het gevolg, terwijl Streetband Kleintje Mina uit Delfzijl de hele tijd heeft gespeeld. Ook draaiorgel  Zwarte Dorus strooide de vrolijke noten rond.

IMG_0760.JPG

Op het podium werd voor veel toestroomde kinderen Sinterklaas door wethouder Henk Jan Schmaal welkom geheten. Aangezien de heer Visser ook nog weer met de boot terug moest was hij minder goed in de gelegenheid. De wethouder had contact gehad met burgemeester Galama van Stadskanaal, en hij kon melden dat het met de pakjesboot helemaal goed komt. Peter Prummel was weer als vanouds de presentator, en hij kondigde ook de danspieten weer aan.

IMG_0817.JPG

In het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum werd voor de kinderen, ouders en grootouders weer een groot sinterklaasfeest gehouden. Waar Sinterklaas door Peter Prummel  welkom werd geheten. Natuurlijk mochten de kinderen die dat durfden, bij de Sint op het podium komen en op schoot. De danspieten traden wederom weer op. En zij riepen ook de kinderen op het podium voor een heuse Pietendisco.

IMG_1292.JPG

Waarbij niet alleen de Pieten, maar ook Sinterklaas zich voor zijn ouderdom nog behoorlijk lenig bleek. Dansen houd de mens jong. De kinderen vonden het prachtig en deden volop mee. Ook ging de oude baas weer voorop in de polonaise. De danspieten van Oxygym gaven een mooie show weg, en samen met de kinderen op podium gaven zij een workshop.

IMG_7747.JPG

Tijdens het feest werden de kinderen voorzien van een drankje en de tijd vloog om. Na afloop kregen de kinderen bij de uitgang een traktatie en een surprise van Sinterklaas mee naar huis.

IMG_7538.JPG


Fotoalbum: