Sport

Het is 'billenknijpen' voor Wildervank ( zon )



IMG_7710.JPG

Door Jacob Kuipers

Het eerste zondagelftal van derdeklasser Wildervank moest aan de Woortmanslaan aantreden tegen Annen, dat op de tweede plaats staat in de derdeklas. Maar ze konden hun aanhang niet geven wat hun idolen voor de wedstrijd in gedachten hadden. Een overwinning dus en verderweg van de onderste plaatsen. Dat gebeurde dus niet want de ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp verloor met 3-2 van Annen. En dus is het 'billenknijpen' voor Wildervank.

Er moet dus vooral weer eens gewonnen worden, want de concurrentie voor de onderste plaatsen roert zich ook. Het is meestal zo, als je onderin bivakkeert, dan is het moeilijk om daar snel weg te komen. Al zijn er nog maar 8 duels gespeeld. Met nog 3 minuten te spelen in de eerste helft werd de wedstrijd onderbroken door een blessure van scheidsrechter Roelof Leuning. En de als rapporteur optredende Van Duinen uit Appingedam was de reddende 'engel'.

Ik vroeg oefenmeester Harm Hovenkamp van Wildervank na afloop van de wedstrijd naar zijn mening. Ik hoef je niet te vragen naar de wedstrijd, ik vond het in ieder geval een 'klotenwedstrijd'. Hovenkamp: “Nou ja, elke wedstrijd heeft zijn niveau. Ik vond dat er in Annen in elk geval meer pit in zat dan wij hadden. De momenten zoals direct na rust, dat wij een goal scoren, die dan wordt afgekeurd. Dan zit het op dat moment eventjes niet mee”.

IMG_7717.JPG

Hovenkamp: “Afvallende ballen en vallende ballen die komen niet voor de schoenen van een Wildervank-speler. Daar zit je dan even in en daar kunnen we dan met elkaar aan werken. En dan moeten we hier uitkomen”. Wat is de doelstelling voor dit seizoen? Hovenkamp: “Makkelijkste is dat je keihard moet trainen. En dat je tijdens de wedstrijd in een bepaalde 'vlo' komt. Vervolgens moeten we eens kijken of we in een tweede- of derde periode iets kunnen betekenen”.

Trainer Jappie Tiersma van Annen vond het een enerverende wedstrijd, het bleef heel lang spannend. “We hebben ook wel wat geluk gehad, dat heb je ook nodig om te kunnen winnen. We kwamen met 1-0 achter. Walter Ploeg schoot de penalty er in. Het werd 1-1. De 1-2 voor ons viel een beetje uit de kluts. Onze topscorer Nijborg scoorde de goal”

“De 1-3 was een beauty en dat was op een inzet van Walter Ploeg. Daarna werd het nog erg spannend. Volgens mij had de scheidsrechter last van de rug. Wij waren blij dat er iemand was die het over wilde nemen. Anders hadden moesten we nog een keer terug naar Wildervank. De vervangende scheidsrechter was als rapporteur aanwezig. Sportief dat hij dat wilde doen”.