Sport

Medailles voor Ashido karate Veendam



23722424_1376443475818615_8572330221448913206_n.jpg

Zondag hebben 8 vechters van Ashido karate Veendam deelgenomen aan het Open Noord Nederlandse kampioenschap full-contact (Shin)Kyokushin in Drachten. De onderdelen waar uit gekozen kon worden waren kata, dit wordt gezien als het volgens een vast patroon en figuur lopen van een schijngevecht individueel. En het onderdeel kumite, het daadwerkelijk vechten tegen een tegenstander.

Voor het onderdeel kata heeft Esmee Schouten voor het eerst meegedaan, hiermee is zij tevens de eerste die in dit onderdeel voor Ashido mee heeft gedaan. Helaas viel zij van de tien deelnemers net buiten de prijzen. In het onderdeel kumite zijn Lois de Vries en Xamira Kuiper 3e geworden. Kevin Blik, Jodie de Vries en Esmee Schouten hebben alle drie een 2e plaats behaald. Ineke Muurman, Tugce Kulac en Acelya Kulac zijn alle drie 1e geworden en hierbij Noord Nederlands kampioen. Voor Tugce Kulac is dit de 3e keer op rij.

Op de foto achterste rij: Esmee Schouten, Sensei Wim Schouten, Acelya Kulac, Ineke Muurman, Tieneke Schuiling, Kevin Blik, Sensei Niko Jager, Lois de Vries en Sensei Roelof Schuiling. Voorste rij: Xamira Kuiper, Jodie de Vries en Tugce Kulac.