Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede contactbijeenkomst vrijwillige en beroepsmatige
palliatieve en terminale zorg

Door Eindredactie op vrijdag, 17 november, 2017 - 08:12

vptz 15-11 (1)_0.jpg

Vrijwilligers van de VPTZ bieden zorg en aandacht aan mensen in de laatste levensfase en aan hun mantelzorger(s). Vandaag organiseerde de Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost Groningen voor de tweede keer een ontmoeting tussen beroepsmatige zorg en deze vrijwilligers. Doel van deze middag was het kijken naar de mogelijkheden tot versterking van de samenwerking tussen deze zorgverleners.
De ruim 30 deelnemers waren medewerkers van thuiszorgorganisaties en welzijnsorganisaties in Oost Groningen en VPTZ Nederland. Daarnaast coördinatoren van de VPTZ die tevens de groepsdiscussies in goede banen leidden. Aan de hand van stellingen werd er besproken waar de grenzen liggen in het werk van de vrijwilligers. Er zijn hele praktische grenzen, maar ook emotionele. Hoe wil de vrijwilliger hier het liefst mee omgaan? Hoe zijn de regels? Wat is de ervaring van de zorgmedewerkers? Wat kan er verbeterd worden? 

Het was een succesvolle ontmoeting en er is besloten dit iedere 2 jaar te herhalen.

vptz 15-11 (2).jpg

Vrijwilligers gezocht
Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de VPTZ Oost Groningen. De aanwezigheid van de vrijwilligers om de patiënt maar vooral ook de mantelzorger te ondersteunen wordt zeer gewaardeerd.
Ben je minimaal 2 dagdelen per week inzetbaar? Heb je inlevingsvermogen, goede contactuele eigenschappen en een stukje levenservaring? Kun je met toewijding een relatie met de mantelzorger en cliënt opbouwen? Dan ben jij wellicht één van onze nieuwe vrijwilligers. We starten begin 2018 met het opleiden van een nieuwe groep. Meer weten? www.vptzoostgroningen.nl of bel: 0598-698139, of mail: info@vptzoostgroningen.nl