Overslaan en naar de inhoud gaan

Raymond Brouwer winnaar ODD Fellow Jeugdprijs 2017
vertelt over reis naar de Verenigde Naties

Door op vrijdag, 10 november, 2017 - 09:03

OFJ-00.jpg

Vrijdagavond 3 november vond in Veendam de presentatie plaats van de reis die Raymond Brouwer heeft gemaakt als winnaar van de ODD Fellow Jeugdprijs (OFJ) 2017.

De VM van de gastloge, Giny Davids, opende de avond waarna de voorzitter van de Commissie OFJ, Koos van der Span, vertelde hoe Niko Boskovic, in Portland winnaar van de wedstrijd daar, werd geweigerd omdat hij een diagnose “autisme” had en communiceerde via een letterbox. Uiteraard leverde dit veel protesten op waarna alsnog tot toelating werd besloten.

OFJ-01.jpg

Maar het gevolg is dat bestaande samenwerking met de Verenigde Naties is verbroken. In 2018 zal een volgende OFJ reis plaats vinden met een andere invulling en ook met andere onderwerpen voor de essays. In het komende jaar zullen er geen “delegates” vertrekken. 

OFJ-02.jpg

Hierna kreeg Raymond het woord en hij vertelde op meeslepende manier over zijn ervaringen en belevenissen. Niet alleen de toeristische aspecten kregen een plaats in zijn betoog maar ook de manier waarop de deelnemers met elkaar omgingen en hoe dat voelde. Er zijn tijdens deze reis vriendschappen voor het leven gesmeed. Hij dankte de Odd Fellows voor het feit dat zij het mogelijk hebben gemaakt dat hij deze reis “van zijn leven” heeft kunnen maken. De mensen in de zaal vormden een aandachtig gehoor, wat bleek uit de vele vragen die werden gesteld. Na de pauze was het de beurt aan de sprekers die uit verschillende geledingen afkomstig waren

OFJ-03.jpg

Als eerste was het de beurt van wethouder Hammenga van Veendam, iemand die al vaker bij ons te gast was, die Raymond op een innemende manier toesprak. 

OFJ-04.jpg

Vervolgens onze GGM Tsjits Krijtenburg. Zij ging ook in op de problemen die in de VS bij de VN waren gerezen en vertrouwde er op dat in Europees verband de OFJ prijs in 2018 weer kan worden uitgereikt met dan een andere bestemming.   

OFJ-05.jpg

Vervolgens was het de beurt aan Anja Wouters, de voorzitter van de Landelijke Jeugdcommissie van de IOOF. Alle sprekers waren vol lof over de manier waarop Raymond zijn reisverhaal had verteld.

OFJ-06.jpg