Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie Siberische kunstenaars in vanBeresteyn

Door op donderdag, 9 november, 2017 - 12:03

jurij Judin.jpg

Van 28 november tot 15 januari is in vanBeresteyn de expositie te zien van Siberische kunstenaars. Al sinds begin jaren 90 bestaat er een vriendschapsband tussen 'Kulturring und Kunstkreis Rhauderfehn' en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West Siberië. Inmiddels kwamen daar Nederlandse connecties bij, met kunstenaars van collectief 'Kunst aan de rand van Nederland'. Deze lang bestaande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten, waaronder deze reizende tentoonstelling.

De tentoonstelling bestaat uit 79 werken van 24 kunstenaars, van grafisch tot figuratief, van kleurrijk tot duister, van abstract tot realistisch. De expositie is net zo gevarieerd als de kunstenaars die de werken maakten. De ingelijste werken zijn allemaal op papier.
Vanwege export/importregels kon men dit opgerold meebrengen tijdens een bezoek aan Rhauderfehn in augustus, waar ze voor het eerst werden tentoongesteld. Eerder werden ze getoond in Delfzijl en in Bellingwolde.
De expositie kreeg de passende ondertitel ‘Liefde voor kunst: bruggen verbinden, wensen zijn werkelijkheid’ en wordt vergezeld door een catalogus.

Vanaf 28 november strijkt de tentoonstelling neer in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam en is dagelijks te bezichtigen t/m 14 januari 2018. Voor meer informatie zie de websites: www.kunstkreis-rhauderfehn.de en www.kunstaanderandvannederland.nl