Nieuws

Tien jaar cel en tbs voor Kris J.LEEUWARDEN - De 39-jarige Krish J. uit Veendam is vrijdag door het Gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep veroordeeld tot 10 jaar cel plus tbs met dwangverpleging voor de moord op de 14-jarige Varscha Mohansingh uit Wildervank.

Het lichaam van het meisje werd in september 2002 gevonden in de badkamer van haar ouderlijk huis in Wildervank. Ze was door wurging om het leven gebracht. Niet lang na de vondst werd Krish J, een huisvriend van de familie, opgepakt als verdachte.

De man werd eerder door de rechtbank in Groningen al veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs. Zowel de veroordeelde als het Openbaar Ministerie gingen tegen die uitspraak in hoger beroep. Het OM vond de straf te laag terwijl de advocaat van de J. vond dat het DNA-bewijs te dun was.

De emoties liepen hoog op
http://www.rtvnoord.nl/ftp/audio/041015badkuipmoordemo.ram

Direct na het voorlezen van het arrest was het gerechtshof het toneel van emotionele taferelen. Zowel de verdachte en zijn familieals de familie van het vermoorde meisje konden hun gevoelens niet meer de baas. Een scheldpartij was het gevolg. Beide partijen moesten met behulp van de parketpolitie uit elkaar worden gehouden.