Overslaan en naar de inhoud gaan

Poezie Veendam organiseert wedstrijd voor dichterstalent

Door Eindredactie op zondag, 5 november, 2017 - 11:27

DSC02905.JPG

Poëzie Veendam viert in 2018 haar veertigjarig jubileum. Dit doet zij onder andere met de uitgave van een bundel waarin een selectie is opgenomen van werk van dichters die de afgelopen vier decennia acte de présence gaven tijdens de voordrachten.

Maar vooral wil de stichting het jubileum luister bijzetten met een wedstrijd voor amateur-dichters. Iedere inwoner van de gemeente Veendam wordt uitgenodigd om via Rob Rosendahl zarrtran@ziggo.nl of via deze facebookpagina een gedicht in te sturen dat 'Veendam' als onderwerp heeft. Het mag overal over gaan, als het maar met Veendam te maken heeft.

Er is geen leeftijdsgrens, het mag in dialect of in het Nederlands, de versvorm is vrij en het gedicht mag niet méér dan 40 regels tellen.

Alle inzendingen worden op deze speciale facebookpagina geplaatst. Een jury kiest uit de inzendingen drie winnaars. Die krijgen, behalve een waardebon, de gelegenheid om hun gedicht te komen voordragen op de editie van Poëzie Veendam in het Veenkoloniaal Museum op zaterdag 27 januari 2018. Bovendien wordt hun gedicht opgenomen in de jubileumbundel.

De inzendtermijn voor de gedichten sluit op 31 december 2017.

Wie durft??