Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaas Intocht Veendam
Zaterdag 18 november 2017

Door Eindredactie op maandag, 6 november, 2017 - 12:15

MEGA Sinterklaasintocht Veendam 2017.jpg

Zaterdag 18 november is het zover, Sinterklaas zet voet aan wal in Veendam! Na een lange reis zal de Sinterklaas met zijn Pieten om 13:00 uur met zijn Pakjesboot de haven aan het Boven Oosterdiep aanmeren. Sinterklaas wordt onthaald door Meneer Mark en burgemeester Swierstra en wordt hij toegezonden door de kinderen van Veendam. Aansluitend vertrekt Sinterklaas om 13.30 uur voor de intocht door het centrum van Veendam.  

Intocht
Sinterklaas zal vanaf de aankomstkade zijn trouwe schimmel Amerigo bestijgen om in een stoet van verschillende voertuigen en onder leiding van een muziekkorps een rondrit door het centrum van Veendam te maken. De stoet zal via het Bocht Oosterdiep bij Babycare Speciaalzaak de Kerstraat in draaien, de Verlengde Kerkstraat door gaan tot aan het Prins Hendrikplein, waar de stoet keert, en terug via de Verlengde Kerkstraat en dan rechtsaf het Museumplein op. Hier zal Sinterklaas te voet de Winkler Prins Passage door lopen en buitengekomen op de Promenade op Amerigo zijn weg naar het gemeentehuis vervolgen. Hier zal de Sinterklaas Amerigo bedanken en te voet het Raadhuisplein betreden om samen met alle kinderen zijn komst af te sluiten en met iedereen op de foto te gaan.

Pietenplein
Om 15:15 uur wordt Sinterklaas op het Pietenplein (Raadhuisplein) verwacht. Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen op het Pietenplein de avonturen van de Pieten beleven tijdens de Sinterklaasshow met veel zang en dans. Zo zullen Potloodpiet, Bakpiet en Pietje Tuttebel, vergezeld door 6 Danspieten met Meneer Mark, zorgen dat de intocht helemaal vlekkeloos verloopt, maar of dit nou gaat lukken?

Organisatie
De Intocht van Sinterklaas wordt ook dit jaar weer belangeloos georganiseerd door de Stichting Sintcentrale in Veendam. Brian van den End, voorzitter van de Sintcentrale: “Wij zijn trots als organisatie om zo iets moois voor onze gemeente te kunnen organiseren. De afgelopen jaren hebben wij nauw samengewerkt met diverse partners waardoor het sinterklaasfeest steeds beter tot zijn recht komt. Wij zijn enorm blij met alle inzet van alle betrokkenen en iedereen die betrokken was bij de voorbereidingen. Behalve het weer is alles tot in de puntjes geregeld. Het zal hoe dan ook een fantastische dag voor de kinderen worden, en dat staat voor ons centraal.”