Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - oktober

Door op vrijdag, 29 december, 2017 - 06:00

_MG_0031.JPG

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Oktoberfest trekt veel bezoekers
Meer dan 1000 feestende bezoekers hebben tijdens het Indoor Oktoberfest in de Sorghvliethal een super tolles Fest gehad. De sfeer was uitbundig, vrolijk en sehr gemütlich. De aankleding was geheel in het Duits en bijna alle mensen waren mooi aangekleed.

Opperbest Streektoaldag
Op de eerste zaterdag van oktober had Bogdike tijdens de Streektoaldag 4 van de leegstaande panden in het centrum gevuld met muzikanten en entertainers. En (ondanks de regen) met veel publiek.

Nationaal integratiediner
De internationale club Mo(o)i in Veendam deed voor het vijfde jaar mee aan het Nationaal Integratiediner. Op vele locaties in Nederland werd het diner georganiseerd, zo ook in de kantine van Noorderpoort aan de Hertenkampstraat. Circa 75 gasten schoven aan voor een heerlijke internationale maaltijd waarbij het gesprek tussen ‘nieuwe’ en ‘oude’ Veendammers centraal stond. 

Spooktocht
In Borgerswold werd een spooktocht gehouden waar 350 deelnemers zich de stuipen op het lijf lieten jagen. Alles werd uit de kast getrokken tijdens een tocht voor gruwelijkheden door het recratiepark.

Judo
Op 7 en 8 oktober hebben de judoka’s van Judoschool Veendam goed gepresteerd in Mostar in de federatie Bosnië en Herzegovina. 14 judoka’s streden om de titel The International Borsa Open. 1200 judoka’s van dertig nationaliteiten deden mee in diverse categorieën.

800 judoka's uit 20 verschillende landen kwamen op 28 en 29 oktober in Lommel om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. De judoka's van Judoteam Veendam lieten een goede indruk achter. Marit Kamps en Paulien Snijder werden kampioen.

Wielrennen
Aron Tilman (6) uit Veendam heeft zondag 15 oktober de voorlaatste wedstrijd in de nationale topcompetitie van de KNWU de 2e plaats behaald. Deze competitie bestond uit 5 wedstrijden, waarvan één is gewonnen, twee 2e plaatsen en twee 4e plaatsen.

2017-338_0036.jpg

Showdance
Zondag 8 oktober werd het Nederlands kampioenschap Soneo gehouden in Zwolle. De Oxygym juniors wonnen afgelopen jaar met deze dans ( thema Jurrasic Park ) alle voorrondes. Deze meiden (9 tot 15 jaar) moesten hun titel verdedigen. In de categorie showdance 14-17 jaar.

Honkbal
Het aspirantenteam van honkbalvereniging The Blokes werd kampioen. Ze speelden thuis tegen de Pioneers en wonnen met 5-4. Na 9 jaar konden de Veendammers weer beslag leggen op de titel. Winst of een gelijkspel was daarvoor niet genoeg.

Vogelsport
De vogelvriend Veendam en omstreken hebben in de Wildervanckhal een internationale vogeltentoonstelling gehouden. Er werden 300 vogels ingestuurd. Het ging om kanaries, parkieten, duifjes en tropische vogels. Chris Ahlers, Klaas Nieland en Henk Sijbrijg vielen in de prijzen.

Zechstein Zwemtoernooi
Veendam hield voor de 41e keer het grootste jeugdzwemtoernooi van Nederland. Het Zechstein Zwemtoernooi werd georganiseerd door de Veendammer Zwem- en Poloclub Bubble. Er kwamen 583 zwemmers uit binnen- en buitenland naar zwembad Tropiqua.