Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing Groei & Bloei over Nationaal Park Lauwersmeer

Door Eindredactie op dinsdag, 31 oktober, 2017 - 14:57

Maandag 13 november 2017 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door boswachter Jaap Kloosterhuis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang om 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage's en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl
 
Boswachter Jaap Kloosterhuis geeft een lezing over het "Nationaal park Lauwersmeer".  Bij het horen van de naam Lauwersmeer ,"de wildernis" op de grens van Groningen en Friesland, beginnen de vogelkenners al te watertanden. In het voor- en najaar, tijdens de vogeltrek, is het vogelfeest het grootst, maar vergeet ook niet dat er vele orchideeën bloeien en er Schotse hooglanders en Konikpaarden grazen. Bovendien is het in het Lauwersmeer gebied nog echt donker. Een jaar geleden kreeg Nationaal Park Lauwersmeer het predicaat "Dark Sky Park'' toegekend van de International Dark Sky Association. 'Echte' duisternis, de afwezigheid van kunstlicht, is op veel plaatsen in de 'moderne wereld', een zeldzame omstandigheid geworden. Vooral in stedelijk gebied maar ook op het platteland is er ongemerkt steeds meer kunstlicht gekomen. Veel mensen zijn daar zo aan gewend geraakt dat ze het duister niet eens meer missen. En dat is jammer want de duisternis is zo mooi zegt Jaap Kloosterhuis die ons er alles over zal vertellen.