Overslaan en naar de inhoud gaan

Biblionet Groningen talkshow voor en over Veendam
Autorama ‘lastig dingetje’

Door op dinsdag, 31 oktober, 2017 - 10:15

_MG_3776.jpg

Zaterdagmiddag werd in het Grand Café vanBeresteyn de eerste maandelijkse talkshow gehouden van Biblionet Groningen, onder het toeziend oog van zo’n 35 belangstellenden.  

_MG_3794.jpg
Martijn Folkers

Voor de één uur durende talkshow werd het nodige uit de kast getrokken. Martijn Folkers, verslaggever van RTV Noord en gespecialiseerd in het nieuws uit de gemeenten Veendam en Stadskanaal is de presentator.

_MG_3766.jpg
Jan Henk de Groot

De Groninger singer-songwriter Jan Henk de Groot, bekend van de Troebadoers, zorgde voor de muzikale omlijsting en vertelde over zijn muzikale carrière. 

_MG_3761.jpg
Jacqueline Snijder-Op de Dijk, Joseph Kreme, Martijn Folkers

Een hot item tijdens de eerste talkshow was het centrum Veendam. Jacqueline Snijder-Op de Dijk van kledingzaken Flair (Veendam) en Oui (Groningen) en Juwelier Joseph Kremer, de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging Veendam Centraal schoven aan om hier over te praten. 

_MG_3760.jpg

Jacqueline vertelde o.a dat het publiek in de stad Groningen totaal anders is dan Veendam. Het blijkt dat de Veendammers persoonlijker zijn in de omgang dan in de stad.

_MG_3758.jpg
Joseph Kreme, Martijn Folkers

Joseph liet weten dat de ondernemers het goed doen in het centrum en hij hoopt dat onder zijn voorzitterschap hij het komende jaar dat verder kan versterken en de nog winkeliers meer willen gaan samenwerken en met elkaar de leegstand verder naar beneden te brengen.

Autorama is een ‘lastig dingetje’ vertelde Joseph. Het buurtcentrumpje waar je met de auto voor de deur kan parkeren is een volwaardige boodschappencentrum. Volgens onderzoeken kost ons dit 20 á 30%  aan publiek.

_MG_3790.jpg
Alian Spelde

Tot slot was Alian Spelde D66 Raadslid en hoofd van de Bibliotheek Veendam aan het woord. In de raadsvergadering van 10 juni jl. vertelde ze dat ze in een proces zat om een nier aan haar zoon af te staan. Alian vertelde tijdens de talkshow emotioneel wat dit voor haar betekende, maar riep mensen ook op om orgaandonor te worden. Het blijkt dat er in Veendam nog 11.000 inwoners van de 28.0000 inwoners van 12 jaar en ouder zijn die nog geen keuze niet hebben gemaakt

_MG_3781.jpg

RTV1 was aanwezig om voor de radio en TV een registratie te maken. Wanneer deze wordt uitgezonden kon de woordvoerder van de talkshow tijdens dit schrijven niet vertellen.

_MG_3774.jpg

De volgende maandelijkse talkshow is op 26 november in het Grand Café vanBeresteyn.