Overslaan en naar de inhoud gaan

GemeenteBelangen Veendam wil “boete”
bij verloren rijbewijs afschaffen

Door Eindredactie op dinsdag, 31 oktober, 2017 - 06:51

Gemeente_Belangen.png

Aan de verstrekking van een vervangend rijbewijs na verlies of kwijtraken van het oude rijbewijs brengen sommige gemeenten in ons land niet alleen de reguliere legeskosten in rekening, maar wordt er ook een extra heffing aan de persoon in kwestie in rekening gebracht. Deze extra heffing was voor het tv-programma Radar aanleiding om eens te onderzoeken wat nu precies de rechtvaardiging is van deze extra kosten. Burgers ervaren deze als een “boete”, terwijl het al erg genoeg is dat er sprake is van verlies van het rijbewijs met alle gevolgen van dien.

Verbazingwekkend was de conclusie na een rondgang bij de gemeenten dat er geen duidelijke richtlijn bestaat die deze kosten qua hoogte rechtvaardigt. Er blijken verschillende tarieven in deze te worden gehanteerd. Dat de gemeente Veendam voor wat betreft de grootte van deze “boete” landelijk ook nog eens op de derde plek van boven staat is reden voor GemeenteBelangen Veendam om deze kwestie nader aan de kaak te stellen.

GemeenteBelangen is van mening dat gedupeerde burgers niet extra gestraft hoeven te worden met een “boete” bij verlies of diefstal van hun rijbewijs. Daarom zal tijdens de begrotingsvergadering van 6 november a.s, waarin ook de belastingen en heffingen worden vastgeteld, een motie worden ingediend om deze maatregel af te schaffen.