Overslaan en naar de inhoud gaan

Teresa Storch vrolijk, emotioneel en meeslepend
voor een enthousiast publiek in Wildervank

Door Henk Drenth op zondag, 29 oktober, 2017 - 09:48

IMG_0626.JPG

De Ameriaanse singer/songwriter Teresa Storch heeft tijdens haar oktobertoer door Engeland, Ierland en Nederland zaterdag een optreden verzorgt in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum te Wildervank.   

Tijdens haar studie toegepaste fysica aan de École des Mines van Colorado werd ze tijdens een show door livemuziek geobsedeerd. Ze hoorde een roeping die haar niet meer los zou laten. Ondanks haar graad in de natuurkunde besloot ze in 2001 haar roeping te gaan volgen. Natuurkunde en onderzoek doen in het laboratorium bleek niet wat ze echt had beoogd. Ze wilde de wereld ermee doorgronden. Maar het schrijven van liedjes helpt haar echt om de wereld te begrijpen, en om te bepalen wat haar plaats daarin is.

Teresa Storch, die als straatmuzikant in de straten van Boston begon, is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd singer/songwriter. Haar stijl wordt vergeleken met Emmylou Harris, Patty Griffin en Shawn Colvin. Op dit moment is zij één van de betere country/americana zangeressen van deze tijd.

IMG_0622.JPG

In 2014 kwam haar meest recente cd Come Clean uit, die internationale aandacht kreeg. De Engelse krant The Telegraph vond het één van de beste country/americana platen van 2015.

In het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum genoot haar publiek van een muzikale reis van R&B tot rock en van blues tot funk. Haar werk is ook balancerend tussen folk en jazz, meeslepend en van vrolijk tot emotioneel. Met humor praatte ze haar liedjes aan elkaar. Haar cd Come Clean met eigen nummers was verkrijgbaar, en ook vouchers met code voor het downloaden.

IMG_0693.jpg