Nieuws

Adriaan en Marijke van Blaak op hun stek
in hun winkel ‘De groentetuin’



IMG_0122.jpg

Sinds september is aan de Brink op de hoek met de F.J. de Zeestraat in Veendam ‘De groentetuin’ gevestigd. Het winkelcentrum met nog een leegstand pand aan de Brink zit weer in de lift. Het winkelcentrum heeft een buurtfunctie, en leeft weer helemaal op.

Adriaan en Marijke van Baak van Andreas Flowers uit Zuidbroek, bekend van het gemeentelijke re-integratie project in de kas en initiatiefnemer van ‘Volkstuin in de kas’ zijn neergestreken in het pand op de hoek met de F.J. de Zeestraat.

IMG_0160.JPG

“Wij brachten de groentepaketten door heel de provincie heen rondt”, verteld Adriaan. “Mijn vrouw Marijke vond dat ik zo weinig thuis was”. Onderweg kwam hij vaak langs het leegstaande winkelpand aan de Brink. Hij heeft wel getwijfeld omdat er maar kortdurend mensen in zaten. Maar na veel praten en denken werd besloten om de knoop door te gaan hakken. Maar alvorens dat te doen werd aan de klanten gevraagd hoe ze het zouden vinden om de pakketten zelf te halen. Daaruit bleek dat een heel groot deel het geen probleem vindt.

IMG_0084.JPG

Adriaan: “Wij zitten hier vanaf 5 september en we zijn blij dat we het gedaan hebben. Want vanaf de eerste dag wordt het alleen maar drukker. Het is echt een succes. Ook vanuit de buurt komen er enthousiaste reacties. Iedereen hoopt dat we het hier lang vol kunnen houden. Men is ook blij dat er weer wat in zit hier. De winkel staat niet altijd helemaal vol, maar dat hoeft ook niet”.

IMG_0080.JPG

Adriaan en Marijke zijn ondernemers met een sociale inslag. “Als het rustig aan doorloopt waardoor je iedereen rustig te woord kunt staan, doe je veel meer met de mensen uit de buurt. We proberen ook de prijzen te handhaven. Het is geen luxe uitstraling van de winkel, maar daardoor kunnen we de prijzen laag houden. We zijn bewust in deze wijk gaan zitten”.

IMG_0104.JPG

“Er komen steeds meer klanten. Je leert ze ook steeds meer kennen, ze komen langs en ze groeten je. De hoek van de winkel staat met de schuifpui ook altijd open. Het is een mooie plek hier”.

“We hebben klanten die specifiek alleen voor de groenten uit de kas komen. De spekbonen zijn heel lang verkocht. De komkommers uit de kas zijn allemaal krom. De andere van de kwekers die we ook hebben zijn kaarsrecht. We hebben een totaalassortiment. Een deel verbouwen we zelf in de kas, en een deel halen we van de groothandel erbij. Dat moet ook wel om de klanten te kunnen bedienen. Anders zou de winkel ook niet kunnen”.

IMG_0101.JPG

‘De groentetuin’ is op de maandag gesloten. De openingstijden zijn van half negen tot half zes.

Gerelateerd artikel:


 
Fotoalbum: