Wildervank (zat) verwende hun supporters met een
klinkende 5-2 zege op VVAK

Door Jacob Kuipers

Vijfdeklasser Wildervank (zat) heeft de eerste overwinning binnen gehaald. En het slachtoffer was VVAK uit Alteveer/Kerkenveld. De ploeg van oefenmeester Jos Kuiper won met 5-2. Door deze mooie overwinning zijn de roodhemden opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Nog even een terugblik op de prestatiecurve van oefenmeester Piet Kuiper in zijn jongens. Wildervank opende de eerste competitie ronde met een 3-0 verlies tegen Veendam 1894. Daarna was Angelose Boys met 3-1 te sterk in Wildervank. Vervolgens pakte Wildervank het eerste puntje in de uitbeurt tegen NKVV: 2-2.

En afgelopen zaterdag was VVAK uit Alteveer/Kerkenveld het slachtoffer. Het werd aan de Woortmanslaan 5-2 voor de Wildervanksters. En het spel van Wildervank was dus een goede lijn te bespeuren. En dat zagen de toeschouwers ook aan de Woortmanslaan. Stefan Wijngaard scoorde na een half uur de 1-0. Acht minuten later was het Martijn Beekman die de 2-0 op de bord bracht. Twee minuten daarna was het Mike Momsma die doel trof: 3-0. In de 54ste minuut was het Jesse Bleeker die de stand naar 4-0 tilde. En in de 64ste minuut scoorde Stefan Wijngaard zijn tweede treffer. Eindstand 5-2 voor Wildervank.

Wildervank-doelman Shane Swama speelde een puike wedstrijd en ging daarna op de foto met zijn dochter.