Nieuws

Centrum Veendam krijgt 20 km nieuwe feestverlichting



_MG_3677.jpg

Maandagmorgen in alle vroegte werd de nieuwe feestverlichting voor het Veendammer centrum afgeleverd in een grote container. De huidige verlichting uit 2008 is afgeschreven en aan vervangen toe.

_MG_3610.jpg

Tijdens de feestdagen wordt het centrum van Veendam op spectaculaire wijze verlicht, een project van de gemeente, Ondernemers Vereniging Centrum (OVC) en JP Led. Veendam komt niet alléén als Parkstad in de (Led)schijnwerpers te staan, maar ook nog eens als lichtstad! Zeker 2 van de 20 km Ledverlichting wordt alleen al in de grote kerstboom op het Raadhuisplein verwerkt.

_MG_3612.jpg

Een week voor de intocht van Sinterklaas zal de nieuwe feestverlichting worden opgehangen en officieel worden ontstoken.

_MG_3653.jpg

Verlichte bruggen
Vorig jaar werden 32 bruggen tussen Veendam en Bareveld versierd met Ledverlichting. Een megaklus voor de initiatiefnemer Henry Holwerda. Henry: “Het is niet te doen als je zelf ook nog je eigen lunchroom moet runnen”.

_MG_3636.jpg

Dit jaar zullen alleen de bruggen tussen het centrum en de Julianabrug worden verlicht.  Henry zijn stille hoop is wel dat er mogelijk iemand zich meld die dit wil oppakken en bv. samen met aanwonenden kan zorgen dat alle bruggen alsnog worden verlicht met en zo nodig, met de oude verlichting die uit het centrum komt.


Fotoalbum: