Nieuws

'Heel Sorghvliet Kookt': maaltijdkring voor jong en oud



Samen koken en eten is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en een gezellige t­ijd te beleven. Daarom organiseert Zorggroep Meander samen met welzijnsorganisatie Compaen en scholengemeenschap Winkler Prins onder de noemer ‘Heel Sorghvliet Kookt’ maandel­ijks een gezonde en gezellige maalt­ijdkring met jongeren en alleenstaande 65-plussers. De eerste maaltijdkring is op dinsdag 24 oktober van 16.00 - 19.30 uur in woonservicecentrum de Breehorn, Veendam. Wilt u ook meekoken en aanschuiven? Aanmelden kan via activiteitencoördinator Anneke Ritzema, 0598-686868. Kosten €2,50 p.p. Is vervoer een probleem? Dan zorgt Zorggroep Meander voor een oplossing!

Elke maand zal er een maaltijdkring worden gehouden waarvoor ouderen zich kunnen aanmelden. Iedere keer schuift een aantal jongeren van het Winkler Prins aan bij de maaltijd. Er wordt gekookt onder professionele leiding van een kok en een diëtiste. Betrokkenheid bij de wijk vindt Zorggroep Meander erg belangrijk. Voor dit project wil Zorggroep Meander bewoners rond de Breehorn benaderen en de onderlinge verbinding in de wijk versterken. Ze hoopt hiermee ouderen te kunnen ondersteunen om hun sociale netwerk te versterken. Begin 2018 start Compaen met een tweede maaltijdkring en in het voorjaar start nog een derde maaltijdkring in woonzorgcentrum Veenkade.

Achtergrondinformatie
Dit project maakt onderdeel uit van het landelijke programma “Meer Veerkracht, Langer thuis”, dat mogelijk wordt gemaakt door het fonds NutsOhra. Dit fonds financiert projecten die zich richten op de thuiswonende (eenzame) oudere (65+).