Nieuws

Update Fotoalbum
Super tolles Oktoberfest trekt veel bezoekers



_MG_0031.JPG

Meer dan 1000 feestende bezoekers hebben tijdens het Indoor Oktoberfest in de Sorghvliethal een super tolles Fest gehad. De sfeer was heel uitbundig, vrolijk en sehr gemütlich. De aankleding was geheel in het Duits, en bijna alle mensen waren mooi aangekleed.

_MG_0002.JPG

Passende Duitse live muziek is niet los te zien van het Oktoberfest. De Duitse band ‘Die Münchner Smartfetchen’, met dansende en zingende Mädels, bracht de Stimmung er goed in. Tijdens de pauzes draaiden twee Duitse diskjockeys Duitse muziek in popgenre en Volkstümlich.

IMG_0322.jpg

Een groep van 18 personen, bestaande uit vrienden, vriendinnen en collega’s van verschillende bedrijven en instellingen, had een van de lange biertafels gereserveerd.  En allen Tiroler gekleed. Sommigen kennen elkaar nog van school, en anderen van Veendam 1884. “Een bij elkaar geraapt zootje”, aldus de ludieke omschrijving. Ook een Duitse vriend, Claus, was meegekomen. En hij had zijn zoon bij zich. “Het is beregezellig. Echt super”. Ze gaan naar meer leuke dingen toe, zoals carnaval vieren.

IMG_0527.jpg

Een andere groep bestond uit 7 collega’s van Lamain Verhuur. De baas zelf feestte ook mee.

Eddy Smith was origineel uitgedost met een volledig outfit. Niet Duits, maar uit Zillertal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Met zelfs de schoenen en sokken erbij. Het is in één keer gekocht in het skidorp Mayrhofen, waar een grote speciaalzaak staat. In Oostenrijk zelf valt hij er eigenlijk niet eens mee op, en wordt ook door de lokale mensen met Grüss dich gegroet. De teruggroet wordt steevast even met het hoedje af vergezeld. “Het is echt geinig”.

2017-336_0652.jpg

Bij de outfit hoort ook een klein flesje Stroh rum met 80% alcohol. “Het is alleen voor de sier”, verzekerde hij.

Bij het Oktoberfest hoort de echte Duitse Bratwurst, en de in Berlijn uitgevonden Currywurst ontbrak ook niet. En was het ‘beste’ bier aanwezig.


 
Fotoalbum: