Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - september

Door op donderdag, 28 december, 2017 - 06:00

IMG_6305.jpg

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Vol gas over de plas
Op een zonnige zondagmiddag werd het startsein gegeven voor de allereerste Vol gas over de plas in Borgerswold. Deelnemers moesten op een fiets een parcours afleggen van 25 meter over een houten vlonder over het water met een startbreedte van 70 cm en de laatste 12 meter was de breedte 35 cm. Om alles extra moeilijk te maken, moest er aan de einde van het parcours een bel worden geluid. Snelste tijd (6 sec) was voor Rowin Kraan.

Pruiverij en Oetmaark
Ook de twaalfde editie van de Pruiverij en Oetmaark stond op zaterdag en zondag weer bol van de activiteiten. Bij 25 Veendammer ondernemers, en bij de bekende bakker uit Muntendam, kon men op en rond het Museumplein voor een luttel bedrag weer genieten van allerlei culinaire verrassingen.

Hee doe Kloune dag
Begin september vond Hee doe Kloune plaats. De clowns kwamen uit alle hoeken en gaten en ze namen deze keer ook nog eens veel vriendjes, hun kameroadjes, mee. Dit jaar was namelijk de Living Statue dag samengevoegd met Klounedag.

Eerste Magnesiumdagen
In september werd de aftrap verzorgd van de eerste Magnesiumdagen door burgemeester Sipke Swierstra op het Museumplein. In vanBeresteyn werden 3 lezingen gehouden door onder anderen Professor dr. Janos Urai die uitleg gaf over de ontstaansgeschiedenis van de zoutlagen in de aarde onder Veendam.

Fantastisch weekend voor stoomliefhebbers
Voor liefhebbers van stoomtreinen vond er een geweldig weekend plaats. Tussen Stadskanaal en Veendam en Musselkanaal en Stadskanaal reden bijzondere stoomtreinen. Er kwamen veel mensen op af uit binnen- en buitenland.

Burendag 2017
De bewoners van het door de gasexplosie getroffen Julianaflat hadden op het schoolplein van de Wim Monnereau-school een heel speciale Burendag. Burgemeester Sipke Swierstra was daarbij aanwezig om ze een hart onder de riem te steken.

In de Ds. Van Petegemstraat werd ook Burendag gehouden. Het werd een heel gezellige en leuke middag en avond. Er was door de bewoners een tent gehuurd en er werd voor lekkere salades en vlees gezorgd. Voor de kleintjes stond er een springkussen en DJ Roel zorgde voor de muziek.

In de Veenkade waren bewoners en cliƫnten al de hele week druk met het bakken van taarten en cakejes. De hele buurt was uitgenodigd om deze te komen op eten.

Ludieke Moonlight Walk
De eerste editie van de Moonlight Walk was ludiek en gezellig. Er deden 800 mensen mee.

Hockey
Op 8 september hebben MHC Daring en AnteaGroup Sport een contract afgesloten voor het ombouwen van het huidige hoofdveld naar een Edel id waterveld.

Basketbal
Vrijdag 8 september speelde basketbalvereniging Aquila uit Veendam een oefenwedstrjd tegen het Groningse Donar. In het strijdtoneel was de Wildervanckhal in Wildervank. Het werd 116-47 voor de Stadjers.

Golfen
Op 16 september werden er golfclinics en een golftoernooi gehouden. Voorzitter Henk Spelde van de Stichting Vrienden van Winkler Prins, kon een cheque van 2.401 euro in ontvangst nemen. Deze stichting verleent steun aan gezinnen waar een gebrek aan financiele middelen ontbreekt.

_DSC9458.jpg

Wakeborden
Dinsdag 26 september werden drie Nederlands kampioenen wakeboarden gehuldigd door wethouder Henk Jan Schmaal. De huldiging vond plaats bij de waterskibaan in Veendam. De wakeboaders wonnen hun titel tijdens het Nederlands kampioenschap Wakeboarden in Enschede.

Softbal
Dinet Oosting pakte haar derde gouden medaille. De eerste medaille haalde ze met het Nederlandse Dames Softbal Team. De tweede- en derde medaille haalde ze met Fysio Expert Olympia Haarlem. Ze werd ook nog Nederlands kampioen. Dat ontbrak nog in de prijzenkast van de Veendamse Oosting.

Kunstgrasveld
Er is een start gemaakt met de aanleg van een kunstgras voetbalveld op Sportpark De Langeleegte. De aanleg is de eerste stap in de realisatie van het Leer- en Sportpark.