Overslaan en naar de inhoud gaan

Opperbeste Streektoaldag Veendam

Door Henk Drenth op zondag, 1 oktober, 2017 - 18:00

_MG_3126.jpg

In het centrum van Veendam zijn er nog steeds een aantal leegstaande panden. Zaterdag had Bogdike tijdens de Streektoaldag 4 van deze panden gevuld met muzikanten en entertainers. En (ondanks de regen) met veel publiek. Ook was er een streektoalprogramma in Cafe De Toeter aan het Ben. Westerdiep, in Hotel Parkzicht aan het Museumplein en in Petit Cafe Buuv in de Kerkstraat. De drie leegstaande panden zijn het voormalige pand Puik, voormalige pand Aktie Sport en het voormalige pand van Op=Op Shop.

IMG_0023.JPG

Iedere artiest, duo, groep (en mannenkoor) had elk twee sessies van een half uur. Er zat steeds een kwartier pauze tussen. Zo kon men van de ene locatie naar de andere lopen en tevens kans krijgen een gemist artiest alsnog te bezoeken. Voor iedere locatie had Bogdike een cultureel programma gemaakt met de bedoeling om van pand naar pand te lopen liepen om het mee te maken. Maar om ze alle 18 te kunnen zien was nog een opgave. De toegang tot de panden was uiteraard gratis.

IMG_0059.JPG

De sfeer was geweldig op deze manifestatie met een keur aan artiesten uit de provincie Groningen die in de streektaal zingen en entertainen. En met deze Streektoaldag heeft Bogdike het buitenseizoen 2017 afgesloten. De Streektoaldag duurde van 12.45 tot 17.15 uur.

_MG_3139.jpg

De lange rij op het programma van deelnemende artiesten was met:
De Stroatklinkers, Martin Korthuis en Eddo Pol, Mark Brinkhuizen, Tineke Rouw, Veendammer Mannenkoor, Bert Hadders, Gert Sennema en Westkantstad. Lourens Schreuder en Alex Staal, Zuver Scheerwol, Beecham, Erwin de Vries, Bé Schmaal, Harry Niehof, Erik Hulsegge, Roelof van der velde, Krzysztof Groen, Irene Wilkens & Sikkom Kult en ZangduoK2.