Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke heropening Winkler Prins Parallelweg

Door Eindredactie op dinsdag, 19 september, 2017 - 16:07

DSC_3224.JPG

Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs, vierde dinsdag 19 september de verbouwing van haar locatie aan Parallelweg 25 in Veendam. Leerlingen van de tussenvoorziening Time Out hebben het gebouw op sportieve wijze heropend.

DSC_3243.JPG

De leerlingen van Winkler Prins zijn, afhankelijk van het type onderwijs dat ze volgen, verspreid over vijf locaties in Veendam. Een van deze locaties, aan de Parallelweg, is de afgelopen maanden grondig verbouwd. Er kwam onder andere een nieuwe dojo voor sport en weerbaarheidstrainingen, en ook de tuin en parkeerplaats van de school kregen een opknapbeurt.

DSC_3280.JPG

Er was eerst een conferentie voor alle gebruikers van de locatie: Winkler Prins, Elker, Portalis, Veni Etinam, Reik en CJG Veendam. Aansluitend werd het gebouw door enkele leerlingen op spectaculaire en sportieve wijze geopend. Na de openingshandeling was er een open huis voor belangstellenden.

DSC_3250.JPG

Parallelweg 25 biedt onderdak aan de tussenvoorziening Time Out, een plek waar leerlingen die door omstandigheden (tijdelijk) niet kunnen deelnemen aan het reguliere voortgezet onderwijs worden opgevangen. Hier volgen zij in een veilige en kleine leeromgeving onderwijs op hun eigen niveau. Elke leerling volgt bovendien een individueel traject om de oorzaken van zijn problemen aan te pakken en door te stromen naar de onderwijsplek die het beste bij hem past. De aanpak is bewezen succesvol en oogst allerwegen lof.