Overslaan en naar de inhoud gaan

Groenonderhoud gemeente Veendam is een puinhoop!!

Door Eindredactie op maandag, 18 september, 2017 - 11:33

IMG-20170818-WA0001.jpg

Ingezonden

Het aanzien van Veendam is voor een buitenstaander en voor de inwoners geen gezicht.

Vijvers zijn dicht gegroeid, trottoirs en wegen staan vol met onkruid of zijn verzakt, speelplaatsen zijn onbespeelbaar door te hoge gras, brandnetels en op sommige plekken zelfs onder de hondenpoep. En veel speelplaatsen zijn onveilig door achterstand in onderhoud van de speeltoestellen.

En als er onderhoud wordt gepleegd, duurt het dagen voordat het wordt afgemaakt. Vorige week donderdag zijn ze weer begonnen met snoeien van de struiken. Bij ons in de wijk staan veel bosjes met stekels ed. In plaats van dat ze het snoei afval direct opruimen, ligt het er nu alweer 4 dagen. Het waait overal heen.

Dit snoeiafval met al die stekels geeft veel overlast. Fietsbanden gaan er stuk van als je het in de banden krijgt. En de band lappen heeft in veel gevallen geen zin, want je hebt door al die stekels niet 1 gaatje, maar je band is net een vergiet. Kost weer veel geld om te vervangen. Huisdieren doen zich er pijn aan. Bij een aantal kinderen zijn de stekels helemaal door de schoenen heen gekomen.

En gras maaien in de speeltuin, 1 keer in de 14 dagen. En als het dan gemaaid is ligt het vol met los gras. Het is net een hooiveld. En nog steeds slecht bespeelbaar voor kinderen.

De gemeente heeft er wel geld voor over om het centrum op te knappen, maar buiten het centrum ligt alles er verpauperd bij.

Aan de medewerkers van het groenonderhoud ligt het niet. Ze moeten te veel werk verrichten met te weinig mensen.