Overslaan en naar de inhoud gaan

Hang lig of sta jij al in het Doe Museum

Door Eindredactie op maandag, 11 september, 2017 - 14:00

Doe-Museum.png

Haast ieder mens verzamelt mooie spullen om zich heen. Menige kamer is een museum in het klein. Maar wat is nu het mooiste ding dat je hebt. En wat vinden anderen van jouw mooiste object. Dat zijn interessante vragen.

Daarom organiseert het Doe Museum in Veendam de tentoonstelling ‘Mijn mooiste ding’.  Dat ding kan van alles zijn. Een zelfgemaakt schilderij, een stuk porselein geërfd van oma, een prachtige vaas gescoord bij de Action, een foto, een bouwwerk van lego of luciferhoutjes of een oldtimer motor. Het object op zich is interessant maar daarnaast wil het Doe Museum graag weten waarom dit ‘ding’ voor de inbrenger zo mooi is. Over het waarom van het mooie ding komen bij alle ingebrachte objecten verhalen te hangen.

Wat mensen nu gemiddeld het mooiste ding vinden gaan we ook uitvinden omdat er een publieksverkiezing komt. De drie winnaars van de publieksprijs krijgen een kunstwerk.

Iedereen die mee wil doen aan deze expositie kan zich inschrijven. Deelnemers ontvangen een bruikleenovereenkomst en het Doe Museum zal de objecten verzekeren tijdens de tentoonstelling en tijdens het transport van en naar Veendam.

De tentoonstelling zal starten op 17 januari 2018 en duren tot en met zondag 9 september 2018. Vanaf woensdag 10 januari 2018 kunnen objecten worden gebracht.

Maar inschrijven kan vanaf nu via https://goo.gl/forms/mLH84ZnqbYh1XipO2

Collage Expo Mijn mooiste ding.jpg

De kunst van het doen
De exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: ‘Dicht op de huid’  van Nel Kamphuis.  Catawiki Offline met prachtig  werk van onder andere  Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney, Margot Brekelmans en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt.

200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet.

Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papier-maché, verfhuiden of Lego.