Overslaan en naar de inhoud gaan

Professor Urai vertelt over bodem onder Veendam

Door op woensdag, 6 september, 2017 - 09:00

magnesiumdagenveendam.png

Professor dr. Janos Urai komt  vrijdag  8 september om 18:30 uur naar Veendam om uitleg te geven over de ontstaansgeschiedenis van de zoutlagen in de aarde onder Veendam. Professor Urai vertelt over hoe deze zouten zijn ontstaan en wat de samenstelling hiervan is. De lezing vindt plaats in het vanBeresteyn theater als onderdeel van de Magnesiumdagen.

Professor Urai doceert aan de RWTH Universiteit in Aken en is hoogleraar op het gebied van Structurele Geologie, Tektoniek en Grondmechanica. Met andere woorden, de studie van de ligging en vorm van gesteenten en platen onder het aardoppervlak. Grondmechanica bestudeert de stabiliteit van deze lagen wanneer deze belast worden.

mining-drone.png
Nedmag - locatie Minning 

Al meer dan 35 jaar focust professor Urai zich op de aardlagen onder Groningen en Friesland. Hij is expert op het gebied van de zoutlagen onder Veendam. Hier zal hij tijdens een lezing meer over vertellen. De lezing is onderdeel van de Magnesiumdagen, een tweedaags evenement dat een aantal bedrijven uit Veendam gezamenlijk organiseren.

De lezing start om 19.00u en is gratis, maar aanmelding is vereist wegens een beperkt aantal plekken. Aanmelden kan via www.magnesiumdagen.nl, ook is hier het volledige programma van de magnesiumdagen te vinden.

md programma.jpeg