Nieuws, Vrijwilligers

Voorlichtingsmarkt Maatschappelijke Stages Winkler Prins



2-IMG_0012.jpg

De scholen zijn weer begonnen en binnenkort gaan de derdejaars leerlingen van de Winkler Prins weer op zoek naar een maatschappelijke stage voor 30 uur.

Tijdens het schooljaar 2016-2017 was de MaS weer een groot succes op de WP. In juni ontvingen bijna 400 leerlingen op de feestelijke uitreiking hun MaS certificaat. In totaal zijn er 13.000 uur vrijwilligerswerk weggezet door de leerlingen, een fantastisch resultaat. Het heeft hen in staat gesteld nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een bredere kijk op de samenleving te krijgen. Dit alles was natuurlijk alleen mogelijk door de fantastische inzet van alle organisaties en verenigingen die daarbij geholpen hebben.

Op dinsdagavond 10 oktober 2017 organiseren de Winkler Prins en het Steunpunt Maatschappelijke stages van welzijnsinstelling Compaen weer een voorlichtingsmarkt over maatschappelijke stages voor de derdejaars leerlingen in het schooljaar 2017-2018.

Ook de organisaties uit Pekela en Menterwolde zijn heel welkom, want leerlingen van de Winkler Prins wonen immers niet alleen in de gemeente Veendam.

De MaS-markt wordt gehouden in de Winkler Prins, locatie Raadsgildenlaan. Inloop vanaf 18.15 uur en de avond eindigt om 21.15 uur. Tijdens de markt kunnen vrijwilligersorganisatie hun vrijwilligerswerk op een leuke manier onder de aandacht brengen aan de leerlingen en hun ouders. De voorlichting vindt plaats in twee rondes. Voor u als organisatie zijn er geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Bijka Scholtens van het Steunpunt Maatschappelijke Stages van Compaen. bscholtens@compaenveendam.nl