Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Bosch orgelconcert in Wildervank

Door Eindredactie op maandag, 4 september, 2017 - 14:55

AndrevanVliet-21.jpg
Foto Jan de Rooij

Zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag en Landelijke Orgeldag.

Dit jaar organiseert de Monument- en Concertcommissie in de Grote Kerk van Wildervank alleen het orgelconcert, de kerk is die dag niet open omdat de toren in de steigers staat. We slaan dit jaar dus over.

’s Avonds bent u uiteraard welkom op het traditionele “Jan Bosch orgelconcert”. De landelijk bekende organist André van Vliet zal het concert verzorgen. Hij is bekend van het EO televisieprogramma “Nederland Zingt”. De veelzijdige organist zal een toegankelijk programma verzorgen met werken van o.a. Bach, Vivaldi, Zwart en hij zal zelf ook een improvisatie ten gehore brengen op zijn bekende virtuoze wijze.

Het begint om 20:00 uur, de toegang is 5 euro. Er is een pauze waarin u koffie, thee of ander drinken kunt krijgen. Adres: Raadhuisstraat 8, 9648 JV, Wildervank

André van Vliet
André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.

Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evang. Luth. Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward, Loolaankerk te Apeldoorn (nieuw geschreven koraalbewerkingen door collega’s, geschreven voor en opgedragen aan André), de Lebuïniskerk te Deventer en de Elisabethkirche in Marburg (Du.). Evenals op de CD’s pronken bij de concerten - naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré - ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Als dirigent is André verbonden aan de koren Chr. Reg. Koor 'New Voices' uit Polsbroek, Herv. Gem. Zangver. 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen en Projectkoor 'Oriolus' uit Maarn.

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse 'muzikale handreiking', alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten. Voor meer info: www.andrevanvliet.nl of www.facebook.com/andrevanvliet.musicus

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank.
www.walckerwildervank.nl