Overslaan en naar de inhoud gaan

Meervoudige apporteerproef in Borgerswold

Door Eindredactie op dinsdag, 5 september, 2017 - 06:00

20170806_Jachthondenproef_07.jpg

Op vrijdag 8 september organiseert de Jachthondenopleiding Oost-Groningen een meervoudige apporteerproef (MAP) in het Borgerswold te Veendam.  Aan deze proef kunnen maximaal 50 combinaties deelnemen. Er hebben zich 68 combinaties aangemeld. Om deel te kunnen nemen aan een MAP dient een hond voorafgaand op twee standaard jachthondenproeven (SJP) een diploma te hebben behaald op B dan wel A-niveau met minimaal het cijfer 8,5 gemiddeld.

Een MAP is een apporteerwedstrijd en bestaat uit zes meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op B-niveau en twee meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op A-niveau. Het doel van de MAP is het beoordelen van het werk na het schot van de deelnemende honden onder meer jachtpraktijk gerichte omstandigheden. Hierbij vormen de elementen gehoorzaamheid, veldverstoring, effectief en zelfstandig werken, een zwaarwegende factor in de beoordeling.

De proeven beginnen rond 08.00 uur. Naar verwachting zal de diploma- en prijsuitreiking rond 17.30 uur plaatsvinden in de Borgerswoldhoeve.