Overslaan en naar de inhoud gaan

Video en foto's
Culinair en cultureel lekkerbekken
op Pruiverij en Oetmaark

Door Henk Drenth op zondag, 3 september, 2017 - 11:20

IMG_0156.JPG

Ook de twaalfde editie van de Pruiverij en Oetmaark stond zaterdag en zondag weer bol van de activiteiten. Bij 25 Veendammer ondernemers, en bij de bekende bakker uit Muntendam, kon men op en rond het Museumplein voor een luttel bedrag weer genieten van allerlei culinaire verassingen.

AVEBE heeft net als vorig jaar een presentatie en voorlichting gegeven over de toepassingen van zetmeel, zoals die uit de aardappel gewonnen wordt. Het Veenlustplein was even een heus aardappelplein waar de cyclus van aardappel naar eindproduct werd uitgelegd.  

DSC_2311.JPG

De Oetmaark was weer ingevuld met stands van de culturele instellingen. Met Cultuurcentrum vanBeresteyn, de Klassieke Academie en verenigingen en stichtingen uit Veendam en omgeving. vanBeresteyn, Filmliga Veendam, Muziek- dans en theaterschool en de Bibliotheek stonden dit jaar voor het eerst gezamenlijk in een grote tent. De theaterkassa van vanBeresteyn is beide dagen geopend geweest.

IMG_4744.JPG

Op het muziekpodium had stichting Bogdike en stichting Kleinkunst in een aansluitend programma optredens geboekt. Ook had Bogdike muziekacts verzorgd op verschillende plekken in het centrum, met op zaterdag enkele straattheateracts. Het trok zondag veel bezoekers naar de terrassen. Een van de acts speelde zich ook af bij de tafeltjes in het Grand Café vanBeresteyn af.

_MG_7419.jpg

Het Algemeen Veendammer Mannenkoor liet horen wat zij in huis hadden. Leerlingen van de Muziek- dans en theaterschool hebben een aantal optredens gegeven. Bert Bos gaf met de band Sister Act acte de présence. Het was een mooi gevarieerd programma al met al.  

IMG_4765.JPG

De Brandweer was wederom met spectaculaire demonstraties present op het Kerkplein. En konden bezoekers vanuit een hoogwerker de Pruiverij overzien.

IMG_0225.JPG

Zaterdag verstoorde een langdurige regenbui het culinair en cultureel festijn. Bezoekers zochten ijlings hun heil in het overdekte winkelgedeelte. Het was heel jammer voor de La la Ladies die op het podium optraden. Maar schuilend onder de kraampjes en in de tent wilden bezoekers zich het spetterend optreden toch niet laten ontgaan. Na de bui kwamen de mensen ook weer tevoorschijn.

_MG_2641.jpg

Tijdens de laatste act van band Los Cascos op zaterdag was het al weer lang en breed droog, en swingde het erop los op het plein. Voor zondag waren de vooruitzichten goed. Dat was ook uitgekomen en langs de kramen met de lekkere gerechten liepen rijen mensen, en was het beredruk op het Museumplein. De SOS Abba coverband heeft het Pruiverijweekend voor veel publiek spectaculair afgesloten. Waarbij de ruimte op het plein voor het podium veranderde in een soort 'swing square'. 

_MG_2684.jpg


Fotoalbum zaterdag:


Fotoalbum zondag: