Door op woensdag, 27 december, 2017 - 06:00

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Vakantiemarkt
In augustus werden er weer drie vakantiemarkten gehouden. De eerste en tweede maandag werd druk bezocht dus de marktkooplieden hadden niks te klagen maar het was dan ook prachtig zomerweer. Tijdens de laatste vakantiemarkt hadden diverse artiesten waaronder Lucas en Gea, de muzikale noten uitgestrooid.

Veel jong talent tijdens Summerfun Open Podium
Op een donderdagmiddag vond in de Veenkade het Summerfun Open Podium plaats. Jonge talenten traden op in een een bomvolle hal van de Veenkade waar elke plek bezet was.

Geslaagde BogBluesfestival
In augustus vond de vijfde editie plaatst van BogBlues. Het was stichting Bogdike wederom gelukt om een geweldige middag- en avondvullend bluesprogramma te presenteren.

Automeeting voor CliniClowns
Aan de Adriaan Tripweg bij de N33 werd aan het einde van augustus de eerste automeeting gehouden. Deelname was met ongeveer 300 gepimpte auto’s in verschillende klassen. Aan de meeting was ook een goed doel verbonden waarmee bijna 500 euro werd opgehaald voor de CliniClowns.

Jachthondenproef
Op 5 augustus hielden de Jachthonden in Borgerswold een proef. 81 combinaties werden ingeschreven. 70 honden hebben mee gedaan. In totaal werden 56 diploma’s uitgereikt, 5 A-diploma’s, 41 B-diploma’s en 11 C-diploma’s.

Lonneke Uneken bij Nederlandse selectie
Wielrenster Lonneke Uneken (17) uit Veendam is geselecteerd voor de Nederlandse selectie Junior-vrouwen voor het Europees kampioenschap Weg in Herning (Denemarken). Het EK vond plaats van 2 t/m 6 augustus 2017.

Marit Kamps
Van 9 tot en met 13 augustus vond in Chili de Wereldkampioenschappen Judo -18 plaats. Namens Judoschool Veendam betrad de 16 jarige Marit Kamps de tatami. Marit judoot in de gewichtsklasse +70. In de voorrondes wist Marit haar duels te winnen met Ippon (vol punt). In de halve finale verloor ze van de latere kampioen Somkhishvili. De bronzen medaille won ze door Ippon te winnen van Helena Vukovic uit Kroatië.