Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileum Alzheimer Cafe Veendam

Door Eindredactie op zaterdag, 2 september, 2017 - 10:00

werkgreop ACafe.jpg
Foto werkgroepleden: v.l.n.r Valerie Schipper, Janette Dijk, Chantal Joling, Claudia Hulshof, Sjenni Mustafa, Gerda Linstra-Bruggers, Alie Bijl, Anneke Ritzema en Trijnie Oosterhuis (niet op de foto).


Het Alzheimer café in Veendam bestaat woensdag 20 september a.s. 10 jaar. En op donderdag 21 september a.s. is het Wereld Alzheimer Dag. Reden genoeg voor een klein feestje. Het Alzheimer café Veendam is een initiatief van Alzheimer Nederland en een samenwerking van Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen en welzijnsorganisatie Compaen.

Er zijn ruim 200 Alzheimer cafés en theehuizen verspreidt door heel Nederland. Al 20 jaar wordt er maandelijks volgens het concept van Bere Miesen (Klinische Psychogerontoloog) laagdrempelige, professionele informatie verstrekt aan mensen die lijden aan een vorm van dementie, hun naasten en aan alle andere geïnteresseerden.

De Alzheimer cafés en theehuizen zijn bedoeld als veilige ontmoetingsplek, waar erkenning van het ziekteproces en herkenning van de problematiek gedeeld kunnen worden naar aanleiding van verschillende thema’s. De thema's kunnen variëren van ‘’Wat is Dementie’’ tot ‘’Op vakantie met iemand met Dementie’’.

In Veendam is het café elke 3e woensdag van de maand afwisselend in het AG Wildervanckhuis en woonzorgcentrum de Breehorn. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. In de week voorafgaande aan het Alzheimer café vindt u het thema en de locatie in de lokale krant.

De werkgroep, dat bestaat uit zorgprofessionals (o.a. casemanagers dementie, psycholoog, wijkverpleegkundigen, mantelzorgondersteuning en activiteitenbegeleiders), bereidt de avonden voor en zijn een aanspreekpunt voor de bezoekers van het café. De werkgroep leden zijn er voor uw vragen over dementie, zorg voor uw naaste of alleen een luisterend oor. Dit alles in samenwerking met de vrijwilligers van het Alzheimer café.

Het nieuwe Alzheimer café seizoen begint met het 10 jarig jubileum van het Alzheimer café Veendam.

Dit wordt op gepaste wijze gevierd in het Veenkoloniaal Museum. De avond is een reis naar het verleden met een feestelijk tintje. Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere café te bezoeken.

Voor deze gelegenheid kunt u gebruik maken van de oude hoofdingang van het Museum. De vrijwilligers en de werkgroep leden van het Alzheimer café heten u op woensdag 20 september vanaf 19.00 uur van harte welkom met een hapje en een drankje. De avond begint om 19.30 uur.

Deze avond wordt u aangeboden door het Alzheimer café Veendam i.s.m. het Veenkoloniaal museum.